Осми март кроз визуру историје
08.03.2021.
Од школске клупе до удобне фотеље
09.03.2021.
Осми март кроз визуру историје
08.03.2021.
Од школске клупе до удобне фотеље
09.03.2021.

Кожа је наш највећи орган. Она нас штити од различитих спољашних утицаја. Због тога је битно да је чувамо и бринемо о њој. Оно што свако од нас може да уради увече и ујутру за њу је нега, која не треба да буде компликована и сложена.

Чишћење


Чистите лице благим средствима која неће нарушити pH вредност коже. На тај начин ћете уклонити шминку, прљавштину и вишак себума који се накупио након одређеног периода.

Хидратација


Одржавајте је хидрираном. Изаберите крему која ће одговарати Вашем типу и стању коже. Чак и масној кожи потребна je хидратација. Након 25. године требало би да размислите о антирид кремама.

Заштитни фактор

Свакодневно користите заштини фактор који чува кожу од ултраљубичастог зрачења. Нанесите довољну количину на Вашу кожу и након неколико сати поновите поступак. На тржишту постоје фактори који имају велику моћ прекривања, тако да после њих Вам неће требати пудер.

Безбедна козметика

Немојте користити јаке, непроверене и агресивне препарате. Уколико нисте сигурни шта би Вама одговарало, посаветује се са дерматологом.

Поред ових савета потрудите се да водите што квалитетнији живот. Храните се здраво, тренирајте, спавајте око 8 сати и пијте довољно воде.

Очувана кожа није само питање лепоте, већ и њеног здравља.