40. Сајам запошљавања
24.10.2024.
Стратегија развоја спорта у Републици Србији од 2025. до 2035. године
24.10.2024.
40. Сајам запошљавања
24.10.2024.
Стратегија развоја спорта у Републици Србији од 2025. до 2035. године
24.10.2024.
Данас су у Вучју одржани дванаести по реду Дани воденица који су значајни јер од заборава чувају старе занате и традицију. Дани воденица су повод да се окупимо овде поред Вучјанке, да се подсетимо своје историје, традиције, али и потребе да ту традицију негујемо као нешто што је аутентично наше и по чему смо препознатљиви, рекла је отварајући манифестацију у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића његова заменица др Лидија Димитријевић:
„Зато је наше Вучје прави туристички бисер Србије. Имамо привилегију да се поносимо овим дивним крајем нетакнуте јединствене природе, али и обавезу да то благо сачувамо и негујемо. Манифестација Дани воденица један је од начина да чувамо и промовишемо то богатство. Чувамо традицију, али се и трудимо да Вучје учинимо модерним, зато смо комплетно уредили кањон Вучјанке, захваљујући пројекту „Повезивање бисера“ који смо реализовали у партнерству са градом Крива Паланка. Овај пројекат, вредан 121.368 евра, омогућио нам је да ову природну лепоту учинимо доступнијом и пријатнијом за све а уредили смо и савремену саобраћајницу између Вучја и Лесковца дужине 12 км у вредности од преко 405 милиона динара, која омогућава да се Вучјански крај привредно и туристички уздигне.„
„Директор Дома културе у Вучју Братислав Станисављевић захвалио се свима на посети и градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу на подршци, и истакао да ће и у наредном периоду наставити да негују и чувају традицију и природне лепоте вучјанског краја попут кањона реке Вучјанке, видиковца Соколица, хидроцентрале и старих воденица, а све са циљем развоја туризма у Вучјанском крају. Он је подсетио и на недавно одржане веома посећене традиционалне манифестације у Вучју попут Сабора народног стваралаштва као и на Велики сабор одржан у част Николе Скобаљића.“
Воденичари и вредне домаћице и домаћини припремили су овом приликом  за све посетиоце ове манифестације традиционалне специјалитете од брашна које је самлевено у овим преко 150 година старим објектима.