Такмчење у спремању лесковачке мућкалице у дворишту Шоп Ђокићеве куће

Још једно игралиште за децу
04.06.2024.
Сутра без струје 6 улица и село Међа
04.06.2024.
Још једно игралиште за децу
04.06.2024.
Сутра без струје 6 улица и село Међа
04.06.2024.
У дворишту Шоп Ђокићеве куће одржана је манифестација „Дани лесковачке мућкалице и шопског фолклора“
Фестивал се реализује у оквиру пројекта Магија синергије, заједничког пројекта Лесковца и нашег братског града Елин Пелина из Бугарске. Захваљујући овом пројекту на улице Лесковца се вратио возић Роштиљко.
Лесковац је град са дугом и поносном историјом, а мућкалица је једно од оних јела које је постало симбол наше гастрономије. Свако ко је икада пробао лесковачку мућкалицу зна да она није само оброк, већ и искуство, са својим јединственим укусима и аромама које одражавају дух нашег краја. Ова манифестација пружа нам прилику да уживамо у томе, али и да поделимо нашу културу и традицију са бројним гостима.
Манифестација „Дани лесковачке мућкалице и шопског фолклора“ је такође прилика да се окупимо, да славимо заједништво и да се подсетимо колико је важно чувати и неговати наше културно наслеђе. Она је доказ да традиција и модерно могу ићи руку под руку, и да кроз такве догађаје можемо привући нове генерације да се заинтересују за наше обичаје и културу, изјавила је др Лидија Димитријевић замениа градоначелника Лесковца.