Још једно игралиште за децу

Скупштина и годишњи скуп Српског археолошког друштва ове године у Нишу
04.06.2024.
Такмчење у спремању лесковачке мућкалице у дворишту Шоп Ђокићеве куће
04.06.2024.
Скупштина и годишњи скуп Српског археолошког друштва ове године у Нишу
04.06.2024.
Такмчење у спремању лесковачке мућкалице у дворишту Шоп Ђокићеве куће
04.06.2024.
На простору некадашњег игралишта за децу које је донирала компанија Нивеа,  изнад ОШ Коста Стаменковић, град Лесковац и компанија Хелветас  нашравили су ново игралиште за децу које је коштало 4 милиона динара.
Отварању је присуствовао градоначелник Лесковца др Горан Цветановић са својим сарадницима.
Овом приликом речено је да град Лесковац и организација Хелветас са 28 милиона и 50 хиљада динара заједнички уређују пет игралишта, четири теретане на отвореном и стазу поред храма Светог Симеона Мироточивог у Дубочици, где град учествује са 17 милиона, а Хелветас са 11 милиона и 50 хиљада динара.
Градоначелник Цветановић је на конференцији показао слике немарног понашања у парку Девет Југовића где је бачен песак у фонтани и оштећене инсталације, напоменуо је да ће све бити санирано, али од средстава грађана и апеловао на суграђане и децу да воде рачуна јер иста оштећења представљају опасност.
Јелена Цветковић, мештанка тог краја, захвалила се Граду, градоначелнику Цветановићу и организацији Хелветас на прелепом и уређеном игралишту јер најмлађи највећи део свог слободног времена проводе тамо како би се одморила и забавила.
Градоначелник Цветановић је, одговарајући на питања новинара, апеловао на све да пазе и чувају игралишта, да их не оштећују, да их користе деца за чији узраст су предвиђена, с обзиром на то да је на неким игралиштима дошло до механичких оштећења и истакао да ће Град све то поново ставити у функцију.