Насеље Подрум добило игралиште за децу

„Кућа вештина“ отворила нове просторије за рад са децом
30.05.2024.
ПУ Вукица Митровић маестралном дечијом представом обележила свој 78. рођендан
31.05.2024.
„Кућа вештина“ отворила нове просторије за рад са децом
30.05.2024.
ПУ Вукица Митровић маестралном дечијом представом обележила свој 78. рођендан
31.05.2024.
Насеље Подрум, које се налази на јужној страни града, добило је од града Лесковца игралиште за децу у вредности од 3.1 милион динара. 
Игралиште је отворио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић. 
„Овај простор, као сваки кутак намењен деци, осмишљен је с љубављу и пажњом. Од љуљашки које ће вас подићи високо ка небу до тобогана који воде директно у авантуру, ово игралиште је створено да инспирише и охрабри децу да сањаре и истражују, а они то највише воле. Кроз игру, деца развијају моторичке вештине, граде самопоуздање и развијају социјалне вештине кроз интеракцију са својим генерацијама и својим вршњацима. Вредност изведених радова је око 3,1 милион динара."
У име становника насеља Подрум и грађана који су предлагали локације за реализацију поменутих пројеката обратила се Зекија Усеиновић и рекла:
„Памтим једну клупу на којој смо седели и љуљашке на којима смо се љуљали. Временом су постале неупотребљиве.  Наше насеље је формирањем неформалне групе грађана, захваљујући граду Лесковцу и организацији Хелветас, а на иницијативу нашег градоначелника Цветановића, добило потпуно нови мобилијаре.
Знамо да ће ово игралиште бити средиште окупљања где ће се чути дечја граја и смех и наша деца ће имати инспиративно и безбедно место где могу да развијају своје вештине и машту.“