Подељена још 155 ауто-седишта

ЈКП Водовод набавио нову опрему за испитивање водомера
23.05.2024.
Уређени тротоари на делу бојничког пута
27.05.2024.
ЈКП Водовод набавио нову опрему за испитивање водомера
23.05.2024.
Уређени тротоари на делу бојничког пута
27.05.2024.
У Свечаној сали града Лесковца данас је организована још једна подела ауто-седишта родитељима беба који су решења о једнократној помоћи за породиље добили током марта и априла текуће године.
На подели ауто-седишта, у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и локалне самоуправе, говорила је Александра Стојановић члан Градског већа и том приликом истакла да је ова мера пронаталитетне политике уведена како би новорођенчад и деца била безбедна током вожње:
„Поред поделе ауто-седишта град породицама са децом помаже и кроз друге мере. Годинама уназад породиљама се уручује једнократна помоћ која је од ове године дупло повећана, те сада запослене породиље добијају 20 хиљада, а незапослене 40 хиљада динара. У овој години је и првих 100 рођених беба добило помоћ од 30 хиљада динара и град је проширио меру суфинансирања набавке уџбеника. Сада су средства опредељена родитељима свих ученика основних шкооа, од првог до осмог разреда, а не само првака.
У име градоначелника Цветановића и своје име честитам вам што сте се остварили у најзначајнијој улози у животу, у улози родитеља, и захваљујем што сте граду подарили нешто најважније, а то су деца. Град Лесковац ће и убудуће бити ваш сигуран партнер и подршка.“
На данашњој подели је опредељено 155 ауто-седишта, а као и до сада, сви родитељи који данас нису били у могућности да преузму своје суто-седиште моћи ће то да учине на портирници општине.