Лесковачке мажореткиње освојиле прво место на Државном првенству у Лозници

Сутра без струје 11 села и 9 улица у Лесковцу
20.05.2024.
Током викенда саобраћајна полиција алкотестирала 502 возача
20.05.2024.
Сутра без струје 11 села и 9 улица у Лесковцу
20.05.2024.
Током викенда саобраћајна полиција алкотестирала 502 возача
20.05.2024.
На Државном првенству у мажорет плесу, које је одржано у Лозници 19. маја 2024. године, „Лесковачке мажореткиње“ освојиле су прво место у кадетској категорији пон-пон.
Стотинак девојчица се такмичило у различитим формацијама и категоријама из Београда, Лесковца, Апатина, Беле Цркве, Шапца и Бање Ковиљаче, а Лозничани су по први пут имали прилику да буду део ове манифестације у свом крају захваљујући организатору такмичења, Европске мажорет асоцијације, која је имала велику подршку Града и Туристичке организације града Лознице.
„Лесковачке мажореткиње” су формиране јуна 2001. године као прва мажорет група у Србији. Почетне кореографије рађене су по узору на мажореткиње са грчког острва Крф. Група је претходних година имала преко 100 гостовања у градовима Србије и иностранству. Најчешће наступају уз пратњу блех и променадних оркестара. Оне су једно од заштитних обележја Лесковца и југа Србије, јединствене по свом изгледу и изузетно атрактивне за медије и јавност. Редовни су учесници свих значајних туристичких, културних и спортских манифестација у Лесковцу, Србији и околини. Кореограф мажореткиња је Верица Јанковић.