Завршени радови на потпорном зиду у улици Делиградској

Приведен мушкарац коме је полиција у аутомобилу пронашла 100 грама сумњивог праха
15.05.2024.
МЕЂУНАРОДНИ ДАН МУЗЕЈА И ЕВРОПСКА НОЋ МУЗЕЈА
16.05.2024.
Приведен мушкарац коме је полиција у аутомобилу пронашла 100 грама сумњивог праха
15.05.2024.
МЕЂУНАРОДНИ ДАН МУЗЕЈА И ЕВРОПСКА НОЋ МУЗЕЈА
16.05.2024.
Завршени су радови на изградњи потпорног зида, односно санирању клизишта између улица Светозар Марковић и Делиградска.
Вредност изведених радова је 13 милиона динара.
Новица Николић директор ЈП Урбанизам и изградња данас је казао да је зид дужине 21 метар, висине  од темеља 5,2 метра., šирина круне зида је 0,3 метра и ширине на дну 0,8 метра.
„До овог решења пројектанти су дошли заједно са професором који је испред фирме Геосол из Ниша урадио Елеборат о геотехничким условима реконструкције објекта.
У елаборату је дат предлог начина санације потпорног зида. Предлог је био да се изради нови потпорни зид, од армираног бетона са конзолом. Обзиром да темељ старог зида није померен усвојен је предлог о повезивању нове конструкције са постојећим темељом, као јединствена целина новог и старог бетона.“
Додао је:
„Обзиром да темељ старог зида није померен усвојен је предлог о повезивању нове конструкције са постојећим темељом, као јединствена целина новог и старог бетона. На 3,5 метра од доње ивице темеља урађена је конзола. Дебљина конзоле је 30цм, дужина 1,5 метар. Геомеханички елаборат је такође показао да је неопходно санирати још два зида. Један дужине око 20 метара и други око 7,5 метра, висине око 3,5 метара.
Урадили смо пројектно техничку документацију. И радови нас очекују.“