Компанија Терастил донирала граду Лесковцу 600.000 динара за модернизацију кошаркашког терена

Још једна теретана на отвореном у насељу Солидарност
14.05.2024.
Приведен мушкарац коме је полиција у аутомобилу пронашла 100 грама сумњивог праха
15.05.2024.
Још једна теретана на отвореном у насељу Солидарност
14.05.2024.
Приведен мушкарац коме је полиција у аутомобилу пронашла 100 грама сумњивог праха
15.05.2024.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и директор компаније Терастил у Лесковцу Зоран Цвијовић данас су потписали уговор о донацији ове компаније граду.
Предмет донације су средства у износу од 600 хиљада динара опредељених за модернизацију кошаркашког терена поред улице 28. марта. Након потписивања уговора на конференцији за медије најпре се обратио градоначелник Цветановић. Нагласио је важност сарадње привредног сектора и локалне самоуправе у унапређењу заједнице и подсетио да је ова друштвено одговорна компанија помогла болницу у току пандемије вируса корона са 10 хиљада евра,  Предшколску установу и женски кошаркашки клуб и поклонила саднице за парк у улици Краља Петра првог.
„Ова иницијатива није само улагање у физичку инфраструктуру, већ и улагање у будућност младих. Улагање у спорт није само инвестиција у здравље и активни животни стил, већ и у развој карактеристичних вредности попут фер-плеја, самодисциплине и тимског рада.
Компаније попут препознају своју улогу у заједници и активно доприносе њеном развоју. Кроз ову донацију конкретно, показујемо своју посвећеност подршци локалним заједницама и развоју спортских активности.“
Градоначелник Цветановић је подсетио да Терастил запошљава 80 радника, да је са радом започео на Дан града 11. октобра 2017, а већ наредне године проширио капацитете. Честитао је Цвијовићу на 43 године успешног рада и заслужени одлазак у пензију.
Зоран Цвијовић је данас овим поводом казао:
„Сведоци сте да смо од доласка Терастила 2017. године имали жељу да успоставимо максимално добру сарадњу са локалном заједницом, мислим да смо у томе и успели. Сарадња је била двосмерна, админстрација је нама помагала у нашим привредним активностима. Покушали смо да донацијама, односно спонзорствима, у складу са могућностима помогнрмо. Истичем донацију упућену болници у тешко време за све нас“ и захвалио је на лепим речима градоначелнику Цветановићу.