12.8 милиона динара за пројекте из области културе

Сутра без струје 8 села и викенд насеље Арапова долина
08.05.2024.
Препречили пут двојици младића, полимили им аутомобиле па их онда претукли
09.05.2024.
Сутра без струје 8 села и викенд насеље Арапова долина
08.05.2024.
Препречили пут двојици младића, полимили им аутомобиле па их онда претукли
09.05.2024.
У Свечаној сали града Лесковца градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић данас је  уручио 45 уговора за 36 удружења укупне вредности 12,8 милиона динара удружењима за пројекте из области културе.
Градоначелник Цветановић је на почетку обраћања рекао да је на овај конкурс било пријављено 72 пројеката са укупним потраживањем од 42,7 милиона динара.
„За ове намене, било је планирано 15 милиона динара, међутим, остатак пројеката, према мишљењу комисије, нису испунили задате критеријуме, тако да је износ од 2.160.000 динара остао нераспоређен.
Желим да искористим ову прилику да истакнем чињеницу да је Град потписао уговор о адаптацији и пренамени Дома војске, некадашњег Дома ЈНА, у Лесковцу у мултифункционалну Градску концертну дворану и Музичку школу. Овај пројекат, вредан 1.450.000 евра, финансира се средствима Банке за развој Савета Европе. Ова инвестиција ће омогућити стварање простора који ће служити као центар културних дешавања и образовања младих талената у области музике. План је да се и у наредној години настави са улагањима у овај објекат, за шта је планирано још око милион евра.
За реализацију овог пројекта, Град Лесковац ће такође издвојити додатних 10 милиона динара за суфинансирање пројектних активности, што јасно показује нашу посвећеност развоју културе и уметности у нашем граду. Верујем да ће овај пројекат не само обогатити наш културни пејзаж, већ ће и ојачати везу између наших суграђана и подстаћи нове таленте и нове идеје.
Честитам свим добитницима уговора и верујем да ће њихови пројекти допринети развоју и промоцији културних вредности нашег града, а сигуран сам и сложићете се око тога да их имамо. Хвала вам што сте део овог важног корака у нашој културној заједници.  Обавештавам вас да ће прва рата бити уплаћена на ваше рачуне у току наредне недеље.“