У цркви Свете Петке у Рудару приредбом „Дечје васкршње приредбе“ обележен Васкрс

Војин Ђуричић победоносним голом донео пехар Црвеној Звезди
03.05.2024.
Сутра без струје 8 села и викенд насеље Арапова долина
08.05.2024.
Војин Ђуричић победоносним голом донео пехар Црвеној Звезди
03.05.2024.
Сутра без струје 8 села и викенд насеље Арапова долина
08.05.2024.
У цркви Свете Петке у Рудару, најстаријем Храму у Лесковачком крају обележен је  Васкрс уз дечје песме, цртеже и рецитације. Традиционална приредба деце и ученика до четвртог разреда ОШ „Никола Скобаљић“ данас је обележена десету годину заредом. Поред рецитација, такмичење за најјаче јаје, најлепши цртеж и најлепше офарбано јаје су неке од активности које су улепшале данашњи празник деци и одраслима.
Приредби је присуствовала Народни посланик у НСРС Сања Милошевић и том приликом казала: „На дан Васкрса подсећамо се да живот никада не престаје и да љубав никада не умире. Овим постулатом се водите сваког дана. Честитам Васкрс свим људима православне вероисповести и желим вам да празник проведете у миру, благостању и спокоју, окружени људима које волите. Христос Васкрсе.“
Присутне је поздравио и свештеник Маријан Ристић и пожелео суграђанима благословен Васкрс. Председник МЗ Рударе Миодраг Ђорђевић се такође обратио присутнима, честитао празник и захвалио суорганизаторима, локалној самоуправи и градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу на несебичној подршци за реализацију манифестације која је постала традиција у цркви Свете Петке у Рудару.