У Дому културе у Печењевцу одржана приредба „Зборувајме македонски“

ГГ За Лесковац заједно: Лесковац је од средње развијеног града пао на последње место по висини зарада
25.04.2024.
Бојничанин ухапшен због насилничког понашања
26.04.2024.
ГГ За Лесковац заједно: Лесковац је од средње развијеног града пао на последње место по висини зарада
25.04.2024.
Бојничанин ухапшен због насилничког понашања
26.04.2024.
У организацији Удружења грађана македонске националне заједнице у Лесковцу „Илинден“,  у Дому културе у Печењевцу одржана је приредба за децу из лесковачких основних школа у којима се учи македонски језик под називом „ДА ГОВОРИМО МАКЕДОНСКИ“. Деца из Основне школе „Коста Стаменковић“ из Лесковца и Основне школе „Бора Станковић“ из Богојевице, у пратњи својих васпитача, приредила су разноврстан програм на македонском језику и добила овације у препуној сали Центра за културу Печењевац. Присутнима се обратила Зорица Митровић, председница Националног савета Македонаца у Србији, која је истакла да је македонски језик присутан у основним школама у нашем граду од 2015. године и да је од тада на стотине деце успешно похађало овај предмет, који су успешно овладао основама македонског језика .
 Поред свих предности које пружа познавање више од једног језика, госпођа Митровић је истакла и могућност коју ова деца имају, а то је да наставе школовање у Републици Македонији, као стипендисти Националног савета и Владе Републике Македоније. Република Македонија.
Директор Центра за културу Печењевце је истакао да је за ову установу, као и за њега лично, изузетна част што је ова манифестација одржана у овој установи културе и позвао све чланове Удружења на даљу сарадњу. Деца су рецитовала, глумила, певала и показала завидно знање македонског језика. Сала Дома културе била је премала за све заинтересоване, а деца су овацијама испраћена са бине. Поред чланова удружења „Илинден“ из Лесковца, присуствовали су и чланови удружења „Вардар“ из Ниша.