Недеља превенције повреда у саобраћају

Јелена Спирић ССП: Престаните да се играте са будућношћу људи
21.04.2024.
Сутра без струје 18 села и два викенд насеља
22.04.2024.
Јелена Спирић ССП: Престаните да се играте са будућношћу људи
21.04.2024.
Сутра без струје 18 села и два викенд насеља
22.04.2024.
Министарство унутрашњих послова поводом Недеље превенције повреда у саобраћају, која се широм света обележава током ове седмице, апелује на грађане да поштују прописе и одговорно се понашају у саобраћају и тиме директно допринесу смањењу броја саобраћајних незгода и последица незгода на нашим путевима. 
Посебно скрећемо пажњу возачима да поштују прописано ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и возачима и путницима у возилу да обавезно користе сигурносни појас и на предњем и на задњем седишту.
У Републици Србији на годишњем нивоу, у последњих пет година, просечно је на путевима страдало 520 учесника у саобраћају, док је више од 3.200 задобило тешке, а око 16.000 лаке телесне повреде.
Готово половину погинулих на нашим путевима чине пешаци, бициклисти и мотоциклисти, као посебно рањиве категорије учесника у саобраћају.
Недеља превенције повреда у саобраћају обележава се широм света, сваке последње недеље у априлу, са намером да се скрене пажња на катастрофалне последице које саобраћајне незгоде остављају на појединце, њихове породице и друштво у целини.
Напомињемо да су, према подацима Светске здравствене организације, саобраћајне незгоде водећи узрок смрти и тешких телесних повреда деце и особа млађих од 24 године.