„Сви за једног један за све“ саопштење
20.04.2024.
Јелена Спирић ССП: Престаните да се играте са будућношћу људи
21.04.2024.
„Сви за једног један за све“ саопштење
20.04.2024.
Јелена Спирић ССП: Престаните да се играте са будућношћу људи
21.04.2024.
Сајам меда и цвећа, манифестација која окупља излагаче и произвођаче меда и цвећа, одржана је по други пут данас на градском тргу у Лесковцу.
У име града Лесковца и градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића обратила се заменица др Лидија Димитријевић:
„Овај догађај је прилика да се окупимо, прославимо богатство наше природе и подржимо наше вредне пчеларе и цвећаре. Ове суботе имамо прилику да се дивимо разноликости боја, мириса и укуса које нам природа пружа.
Лесковац разним манифестацијама попут Роштиљијаде, Дана паприке, Дана кромпира, Дана вишње, Дана крушке, Дана јагоде, Дана воденице, Фестивалима посвећеним спржи и мућкалици, посвећено чува традицију овог краја, а сада свој дан имају и пчелари, медари и цвећари, зато што њихов рад заслужује подршку и афирмацију.
Захваљујем се свим учесницима и организаторима који су допринели да овај сајам буде могућ.“
Бојана Даниловић из удружења пчелара је данас казала:
„Драго нам је што је пројекат препознат од стране Одељења за екологију, и да се манифестација други пут одржава у нашем граду. Захваљујемо се градоначелнику Цветановићу и граду на подршци.“
На данашњем сајму били су и пчелари из Перника у чије име се обратио Иво Сотиров и захвалио на гостопримству, казао да је боравак у Лесковцу леп и похвалио организацију Сајма меда и цвећа.
У име цвећара обратила се Милица Станковић, казала да манифестација промовише најлепше дарове природе и захвалила се организаторима.
На данашњем сајму нашли су се и Стојиљковић Живко и Пешић Златомир који су пре 15 година у центру Лесковца организовали прву изложбу пчелара.