Насеље Дубочица добило ново игралиште вредно 8.2 милиона динара (видео)

Пливачи ПК Лесковац освојили пуно медаља на такмичењу у Нишу
09.04.2024.
Чланови ОК Дубочица на пријему код градоначелника
10.04.2024.
Пливачи ПК Лесковац освојили пуно медаља на такмичењу у Нишу
09.04.2024.
Чланови ОК Дубочица на пријему код градоначелника
10.04.2024.
Највеће насеље у граду Лесковцу-Дубочица, добило је ново игралиште за децу за које је град Лесковац издвојио 8.2 милиона динара. 

 

Изграђено је улагањем од 8,2 милиона динара захваљујући одличној комуникацији и сарадњи коју негујемо са Владом Републике Србије и конкретно у овом случају са Министарством  за бригу о породици и демографију. Пројекат је поред овог обухватио још четири игралишта за наше најмлађе. Две су изграђена, иза Технолошког факултета Бамби и у централном парку Змајче, док се на још два изводе радови, још једно у централном парку и парку Девет Југовића у подножју Хисара. Укупна вредност улагања за изградњу свих пет игралишта износи 33,5 милиона динара – Министарство определило 19,9 милиона, Локална самоуправа 13,6  милиона.
Поред игралишта Лесковац ће на више локација имати и теретане на отвореном, поред већ изграђених, а прве теретане смо изградили ми почетком наше одговорности 2013/2014. године. Започета је изградња на локацији иза Технолошког факултета, у парку у улици Краља Петра Првог и у насељу Солидарност, где је издвојено 12,2 милиона динара финансираних из буџета града Лесковца.
И ту није крај улагањима у игралишта. Заједно са организацијом Хелветас реализоваћемо уговор вредан 28 милиона динара и то за изградњу: још 5 игралишта – на Хисару, у Радничком и Подрум насељу, Бобишту и Мрштану, овај пројекат је у току, као и изградња још 4 теретане на отвореном, која ускоро креће, и то на следећим локацијама: у парку у улици Краља Петра Првог намењена особама са инвалидитетом, затим поред кеја иза Дома пензионера, код Медицинске школе и једна у насељу Братмиловце. У оквиру овог пројекта поставља се и стаза код храма Светог Симеона,“ – и сугерисао новинарима да ураде анкету са мештанима насеља како би они одредили будући назив овог игралишта.
„У овом насељу смо још много тога урадили како бисмо подигли квалитет живота свих наших суграђана. У близини игралишта на ком се данас налазимо, у близини се налази вртић Цицибан и поздрављам малишане који су данас са нама, затим предивно здање храма Светог Симеона Мироточивог подигли смо из темеља њега до сада уложили укупно 88 милиона динара, док у текућој години планирамо издвајања још од 36 милиона динара, и већ се приводе радови крају у сваком погледу. Поред храма, налази се нови објекат месних заједница „Милентије Поповић“ и „Раде Жунић“,  где је Град уложио 16,6 милиона динара.
Подсетићу да је нови гасни котао снаге 10,8 мегавата стигао у коталрницу Дубочица и да се тренутно инсталира у котларницу „Дубочица“ чиме ће се извршити потпуна гасификација ове котларнице и замена на мазут, чекам још 15 дана да се заврше радови и да посетимо котларницу, јер је већ урађена замена горионика на два стара котла и кренуло је са коришћењем гаса као еколошки чистијег енергента, да се заштита животне средине подигне, са 40 милиона динара.  Набавка и уградња новог гасног котла вредна је 127 милиона динара. У претходном периоду енергетски је санирана Основна школа Трајко Стаменковић са 12,4 милиона динара. У овом насељу отворена је и ИДЕА Супер, у продужетку и модеран шопинг центар у насељу Дубочица 2, изјавио је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.
Градоначелник Лесковца је заједно са заменицом градоначелника др Лидијом Димитријевић обезбедио посуде за воду и храну за псе који се налазе у кућицама које су постављене на три локације у овом насељу.