Полагањем венаца обележена 25. годишњица од почетка Нато агресије

Такмичење за најбољу технолошку иновацију
22.03.2024.
Сутра без струје неколико села
25.03.2024.
Такмичење за најбољу технолошку иновацију
22.03.2024.
Сутра без струје неколико села
25.03.2024.
Полагање венаца на споменик посвећен страдалима у сукобима и НАТО агресији током периода од 1990. до 1999. године представља важан тренутак сећања и поштовања према жртвама.
Овај свечани чин окупља представнике градa, војне званичнике, представнике цивилног друштва и грађане како би одали почаст онима којин који су изгубили животе.
Венац, симбол трајног сећања и поштовања, положен је пред спомеником као израз дубоког пијетета према жртвама рата и агресије.
У име града Лесковца венац је положио градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић.
Венце су положиле и делегације Министарства одбране и Војске Србије, Организације бораца ветерана рата, ветерани Посебне јединице полиције, делегација Народног музеја, Удружења војних пензионера, организације Субнор, представници породице Стојановић.
У име локалне самоуправе обратио се Чедомир Стојковић и казао:“На данашњи дан пре 25 година снаге НАТО савеза почеле су бомбардовање Србије, односно Савезне Републике Југославије. Ваздушни удари су почели нешто пре 20 часова и били су извршени од стране деветнаест чланица НАТО савеза. У бомбардовању које је трајало 78 дана, према различитим проценама, страдало је око 3000 људи, припадника снага безбедности и цивила. То је био напад на суверену земљу, без одлуке Уједињених нација. Нашу државу су напали са циљем да нас поразе. Изгубили смо децу, људе, али и данас чувамо Србију, која је вечна и неуништива. Нећемо судити, али заборавили нисмо и нећемо никада.Лесковац је претрпео бројне жртве у агресији. 25 година су прошле, али наше сећање на те несрећне дане никада неће проћи. Зато је Лесковац подигао овај споменик посвећен страдалима у сукобима и НАТО агресији 1990-1999. године. То је била наша обавеза према њима, који су за слободу дали највредније, своје животе.“