Засијао мост који спаја улице Доктора Кашиковића и Милоша Обилића

Међународна сарадња Аустријског Археолошког Института у Бечу, Археолошког Института у Београду и Народног музеја у Лесковцу
19.03.2024.
Исплаћене зараде запосленима у СРЦ Дубочица и Народној библиотеци
20.03.2024.
Међународна сарадња Аустријског Археолошког Института у Бечу, Археолошког Института у Београду и Народног музеја у Лесковцу
19.03.2024.
Исплаћене зараде запосленима у СРЦ Дубочица и Народној библиотеци
20.03.2024.
За ову инвестицију град Лесковац је издвојио 975.000 динара. Ово је једини мост у граду који није био адекватно осветљен, укупно их има 7. 
Овде смо да предамо грађанима на коришћење уличну расвету на мосту у ул. др Јована Кашиковића и Милоша Обилића са друге стране реке.
Лесковац има 7 мостова, 5 комбинованих  колско-пешачких, два су само пешачка моста и ова градска власт ради на томе да сви мостови буду осветљени, и то из више разлога. Значај овог пројекта је вишеструк, пре свега због безбедности грађана који користе и прелазе преко ових мостова јер мостови су ту да спајају обале и да спајају људе.
Ово је једна врло прометна саобраћајница, правац који спаја југоситочни део града Лесковца са северозападом. Преко овог моста дневно пролази више хиљада возила и више хиљада грађана.
Такође је врло значајно што се овде у окружењу налази један вртић, ту је ОШ Светозар Марковић, Дечји диспанзер, Музичка школа, Завод за јавно здравље и велики број грађана сваког дана пролази преко овог моста. Освим те безбедоносне функције која ће ова расвета обављати, треба да истакнемо и тај визуелни ефекат јер мостови су оличење једног града.
Лесковачки мостови заслужују да коначно постану светле тачке у граду, изјавио је Владимир Костић. 
Ради безбедности свих учесника у саобраћају град Лесковац улаже не само у путну инфраструктуру, него и у путне објекте и опрему. Ово је последњи мост у граду који није био адекватно осветљен.
  1. године град Лесковац је издвојио 2,7 милиона динара у улици Драгана Томића код Хемијске школе, код ОШ Светозара МАрковића, код Зелене пијаце и оно што је пројектом било предвиђено то је и урађено. Урађене су две бетонске стопе са анкерима за постављање стубова, док је један стуб постављен директно на стуб за анкерисање.
Каблови између стубова постављени у у регалима ради заштите, и ти регали су постављени на контрукцију моста. Стубови су од алуминијума, конусни, висине 7,7 метара на које су постављене округле светиљке са лед извором светлости на самим врховима стубова постављене су амбијенталне светиљке које смо могли да видимо и у улици Радоша Церовића поред Градског стадиона.
Извођач радова је предузеће ЛУКС из Лесковца, вредност радова је 975 хиљада динара, инвеститор ових радова је град Лесковац. Напајање овог осветљења извршено је на постојећу нисконапонску мрежу на самом стубу поред моста. казала је Љиљана Михајловић техички директор ЈП Урбанизам и изградња.