Одржана редовна скупштина ФЕКК-а Србије

Караван „Спортске игре младих“ у Лесковцу (видео)
07.02.2024.
Сутра без струје комплекс Шоп Ђокић, Крушевица, Равни Дел и Црнатово
08.02.2024.
Караван „Спортске игре младих“ у Лесковцу (видео)
07.02.2024.
Сутра без струје комплекс Шоп Ђокић, Крушевица, Равни Дел и Црнатово
08.02.2024.
Јуче је у Градској општини Раковица одржана редовна скупштина Федерације европских карневалских градова Србије.
На састанку је изнет извештај о одржаној конвенцији ФЕКК-а у Лесковцу у току прошле године, али и извештај о одржаним карневалима на територији Србије у 2023. години.
Градоначелник и председник ФЕКК-а за Србију др сци. мед. Горан Цветановић који је председавао седницом, рекао је да је у Лесковцу у периоду од 13. до 20. маја 2023. године одржана 43. конвенција ФЕКК-а чији су организатори били град Лесковац, ТОЛ, али и друге градске институције.
„На конвенцији је учествовало укупно 75 делегата и гостију. Учестовали су делегати из Арубе, Белгије, БиХ, Бугарске, Црне Горе, Холандије, Хрватске, Италије, Малте, Северне Македоније, Немачке, Словеније, Шведске, Турске, САД и наравно из Србије. У Лесковцу су током конвенције боравили и Ларс Алгел из Шведске, председник Интернационалног борда ФЕКК-а, као и Маријан Хирш из Немачке, потпредседница Интернационалног борда ФЕКК-а.
Конвенција није имала само радни део, већ и промотивни. Остатак времена је искоришћен за промоцију културног, историјског и традиционалног наслеђа Лесковца и Србије и промоцију туристичких, природниих и привредних ресурса. Делегати су имали прилику и да пробају гастрономске специјалитете овог краја, а присуствовали су и прављењу велике пљескавице у кањону Вучјанке,“ – и закључио да је Конвенције била успешна и да смо се показали као традиционално добри организатори великих манифестација и догађаја, те да је за Лесковац било значајно зато што се одржао један од највећих догађаја, с обзиром на заступљеност учесника.“
За члана интернациионалног борда ФЕКК-а градоначелника и председника ФЕКК-а Цветановића предложио је Мирољуб Радивојевић, саветник и менаџер карневала у Лесковцу, где се градоначелник захвалио и истакао да му је велика част због тога што је његов рад и труд препознао неко из Лесковца, али је одбио такву част због великог броја својих обавеза. Градоначелник Цветановић је дао подршку кандидатурри Александру Васовићу из Раковице за интернационални борд ФЕКК-а.