Новогодишњи 10. ледени успон Српског леденог човека

Деда Мразови се спуштали са крова и обрадовали малишане
27.12.2023.
Ево ко сутра неће имати струју
03.01.2024.
Деда Мразови се спуштали са крова и обрадовали малишане
27.12.2023.
Ево ко сутра неће имати струју
03.01.2024.
У петак 29. Децембра 2023. Владимир Стевановић, широј јавности познатији као Српски ледени човек, реализовао је свој јубиларни 10. по реду ледени успон, само у шортсу по снежној планини провео је око 5 часова.
Овога пута „Српски ледени човек“ није био сам. Са њим се пењао и Иван Смиљковић, директор једне компаније у Београду, који је следећи Владимирове упуте, безбедно планинарио без мајице у трајању од два и по часова.  
Ово је Владимиров други ледени успон на ову планину, која за њега има сентиметналан значај, будући да је управо овде 2021. године реализовао свој пров ледени успон. Разлика између тада и сада је та што је овога пута и током повратка назад био само у шортсу.
Овој врсти изазова претходиле су озбиљне припреме у виду адаптације на хладноћу и вежби термогенезе путем дисања и визуализације.
Владимир овакав вид екстремног експонирања практикује од 2010. године и поседује неопходно искуство за превенцију нежељених последица.
  1. године као скуп својих искустава, практични приручник са вежбама и пресек свих познатих светских ледених традиција публикова књиу „Ледена вештина“, на 305 страна, која представља својеврстан уџбеник. Књигу мођете поручити на сајту:
http://www.srpskiledenicovek.com.

5 сати у шортсу на леду и ветру