Саопштење Градске изборне комисије

Отворен конкурс за полицијску обуку у Сремској Каменици
15.12.2023.
Др Цветановић честитао Светог Николу
18.12.2023.
Отворен конкурс за полицијску обуку у Сремској Каменици
15.12.2023.
Др Цветановић честитао Светог Николу
18.12.2023.
На два бирачка места у Основној школи „Вожд Карађорђе”, бирачком месту број 17 и у ОШ „Коста Стаменковић”, бирачком месту број 30, представници бирачког одбора нису желели да уврсте бираче који су се накнадно уписали на списак за гласање ван. бирачком месту - саопштено је на хитној седници Градске изборне комисије.
„Законом је прописано да лица која нису у могућности да гласају на бирачком месту о томе обавесте ГИК, за шта постоји законом предвиђен рок пре избора, као и данас до 11 часова" – рекао је Зоран Вукашиновић. Председник ГИК-а , Милош Стевановић, апеловао је на чланове комисије да поштују законитост.
Изборна комисија мора да спроведе гласање, ако има примедби, увек се може писати жалба. Конкретно, у овом случају добили смо пријаве са бирачких места број 17 и 30, где председници нису хтели да на списак уврсте лица која су се пријавила за гласање ван бирачког места, а као образложење су рекли да имају упутства од свог странка да то учини, а овом приликом апелујем да се поштује изборни процес, да се те пријаве уваже – рекао је Ставановић.