Саопштење Народне странке Лесковац

Саопштење ГГ За Лесковац заједно
14.12.2023.
ОДРЖАНА ГЕНЕРАЛНА СКУПШТИНА АСОЦИЈАЦИЈЕ БАЛКАНСКИХ КОМОРА
15.12.2023.
Саопштење ГГ За Лесковац заједно
14.12.2023.
ОДРЖАНА ГЕНЕРАЛНА СКУПШТИНА АСОЦИЈАЦИЈЕ БАЛКАНСКИХ КОМОРА
15.12.2023.
Leskovac je više decenija u vrlo lošem stanju. Našem gradu je iz godine u godinu sve teže, oboleo je od bezbrojnih grešaka neodgovornih političara i od njihove jalove demagogije. Leskovac je napadnut virusom lažnih obećanja, uništenja svih institucija i razaranja pravih vrednosti. Naš grad je razoren višegodišnjom krađom i sveprisutnom korupcijom.
Mnogo je lekara koji svoju primarnu, zdravstvenu funkciju vrlo lako menjaju za politički angažman. Kao da po medicinskim fakultetima postoje katedre za političare, uža specijaliacija: gradonačelnik. Često, političari-lekari svoje bele mantile zloupotrebljavaju, pretvaraju ih u borbene uniforme, spremni za uglavnom prljave političke bitke. U tim bitkama najveće gubitke trpe građani.
Političari-lekari egzistiraju na svim stranama političkog spektra, a građani nikako da se izleče od neodgovornih ljudi koji vode grad, nikako da prebole siromaštvo i težak život. Apsurdno je da narod ukazuje podršku nekome ko vodi naš grad, a ti isti građani se nikada ne bi usudili da istom čoveku ukažu poverenje da ih leči.
 
Leskovčani moraju da kazne neodgovorne vlastodršce, ali je neophodno pozvati na odgovornost i one koji vešto glume oponente neodgovornoj vlasti. Građani moraju da se trgnu iz letargije, moraju da stanu na put nasilju koje stvara i neguje aktuelni režim. Krajnji rok da narod uzme stvari u svoje ruke jesu izbori 17. decembra, bez obzira što su uslovi najgori do sada, a predizborna kampanja nikada brutalnija i besprizornija.
Mnogo je građana koji će biti prinuđeni da na listićima za lokalne izbore zaokruže političku opciju za koju znaju da će ih razočarati ukoliko joj poklone poverenje i na republičkom nivou, i obratno. Najodgovorniji za ovakvu patološku situaciju jesu političari-virusi.  Oni svoje lične interese stavljaju u prvi plan, ne obraćajući pažnju na opšte dobro Leskovčana. Premalo je dostojanstva, odgovornosti, empatije, hrabrosti, poštovanja date reči.
Da li je baš sve tako mračno?
Ipak, na zagađenoj i oboleloj političkoj sceni izdvaja se Narodna stranka sa svojom jasnom i doslednom politikom. Odlučili smo da napravimo najdelotvorniju i najprincipijelniju koaliciju – koaliciju sa narodom. Građani znaju da nikada nećemo izneverili njihove interese, da držimo datu reč, ono što pričamo danas, govorićemo i posle 17. decembra. Narod ne sme dozvoliti da iko otima državu ili bilo koji njen deo. Građani Leskovca moraju da stanu na put lokalnom režimu koji nam oduzima slobodu, uništava i otima grad. Mi drugi grad nemamo, mi rezervnu državu nećemo.
Mi smo ozbiljni ljudi. Glas za Narodnu stranku je siguran izbor, jer mi imamo plan za odbranu nacionalnih interesa, ali nudimo plan i program za spas Leskovca, grada čija se teritorija proteže do samog Kosova i Metohije, neotuđivog dela naše države. Građani će 17. decembra zaokružiti broj 11. Nemamo sumnju kome će Leskovčani i Leskovčanke pokloniti poverenje.
Naravno, Narodnoj stranci!