Jelena Spiric: Gosp. Vučiću, kako objasniti deci da je vašoj stranci važniji predizborni marketing od njihovog smeha

Саопштење Народног покрета Србије
19.11.2023.
КРИТИКЕ ОПОЗИЦИЈЕ БЕЗ КОНКРЕТНИХ ПРЕДЛОГА
20.11.2023.
Саопштење Народног покрета Србије
19.11.2023.
КРИТИКЕ ОПОЗИЦИЈЕ БЕЗ КОНКРЕТНИХ ПРЕДЛОГА
20.11.2023.
Gospodine Vučiću,

ako vam tokom utakmice bude prohladno, zamislite kako je osnovcima u školi Aca Sinadinović u Predejanu koji su se do pre nekoliko dana smrzavali u hladnim učionicama jer grejanja nema, pa su na kraju prešli na on-line nastavu. Rekonstrukcija njihove škole je u planu Kancelarije za javna ulaganja koja je finansirala izgradnju stadiona, već tri godine. Dok se stadion gradio i sagradio radovi na rekonstrukciji škole u Predejanu nisu ni započeti. 

Možete, gospodine Vučiću da zamislite i kako je srednjoškolcima u Medicinskoj školi koji zbog nedostatka grejanja imaju samo jedan čas dnevno. Pre 13 dana tražila sam od vaših kadrova da obezbede grejanje u školama. Oni se prave gluvi. Zato od vas tražim da obezbedite grejanje za đake ali i odgovorite na pitanje ko je odlučio da našim parama pravi sistem za grejanje trave dok deca nemaju grejanje u učionicama. Taj odgovor treba da pokaže kome od vas koji odlučujete je grejanje trave na stadionu važnije od znanja i zdravlja leskovačke dece.  

A kakav je odnos vaše vlasti prema deci u Leskovcu najbolje se vidi po tome što su im vaši stranački kadrovi uzeli 1.800 karata i podelili ih stranačkim aktivistima nakon odluke UEFE da sa igra pred gledaocima. Umesto da deca gledaju svoje idole, čemu su se radovala danima, ona danas plaču dok nemoćni roditelji gledaju u pod jer ni sami ne znaju kako da objasne da je vašoj stranci i vama važniji predizborni marketing od dečijeg smeha. Pitam se samo gospodine Vučiću da li će vam dok budete sedeli u udobnoj loži biti barem malo neprijatno zbog nebrige i razočarenja koje ste priredili deci.   

                            Jelena Spirić, kandidatkinja
                             za poslanicu u NSRS liste
                                 "Srbija protiv nasilja"