Игор Гиле Јовановић: Лесковчани нису расисти

Прва награда ЈП „Урбанизам и изградња“ за уређење градског трга
09.11.2023.
Крао прасад, шахт-поклопце, разне предмете од метала
10.11.2023.
Прва награда ЈП „Урбанизам и изградња“ за уређење градског трга
09.11.2023.
Крао прасад, шахт-поклопце, разне предмете од метала
10.11.2023.
Драги Лесковчани, 
oво саопштење пишем као Лесковчанин, Србин, родољуб, локал-патриота, као одборнички кандидат који сматра да ни у једном тренутку нашег политичког надметања и јурњаве за потписима и гласовима не смемо заборавити на праве вредности које су нас од вајкада красиле. Изнад свега ово пишем као родитељ који сања да му деца живе у нормалном и уређеном друштву. Повод за писање овог саопштења јесу расистички испади на мечу Лиге конференција између Чукаричког и Фиорентине када је Лесковац доживео срамоту, а на његовом бисеру градском стадиону изречене расистичке увреде на рачун играча Чукаричког, док је један од највећих разлога свега виђеног катастрофална мигрантска политика вођена годинама која је фокус са истинске помоћи човеку скренула на мржњу и нетрпељивост.
Дакле, као човек, родитељ, Србин и родољуб, не могу да се не осврнем на увреде изречене од стране неких наших суграђана, јер је Лесковац од увек био град у којем су сви људи добре воље и чиста срца добродошли и недолични испади појединаца то неће променити. Спорт је витешка дисциплина, а ми морамо дати пример млађим генерацијама како да остану витезови. Јер у Србији је свако витез, већ по рођењу! О томе најбоље сведочи сутрашњи празник 11. новембар, Дан победе ( како год га други називали). Зато, у име нових нараштаја и у име предака морамо да негујемо витештво и људскост и да се сви до једног оградимо од онога што се синоћ десило, како би Лесковцу сачували образ и част.
Чврсто верујем да Лесковац има снаге за тако нешто, те да гени ондашњих великих Лесковчана који су из турског пепела подигли Мали Манчестер још увек чуче ту негде у нама и чекају право време и праве људе.