БРИГА О ОБРАЗОВАЊУ ЈЕ ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ЛЕСКОВЦА

Уручена 16 уговора за обаљање стручне праксе
31.10.2023.
16. Изложба сувенира и туристичких публикација
02.11.2023.
Уручена 16 уговора за обаљање стручне праксе
31.10.2023.
16. Изложба сувенира и туристичких публикација
02.11.2023.
Град Лесковац посвећено и истрајно брине о свим сегментима образовања и то доказује низом мера које нису привременог карактера, већ када једном постану део буџета у наредним годинама се за њих повећавају средства.
Од 2019. године смо увели меру плаћања уџбеника ученицима првог разреда и ово је пета година када ова средства исплаћујемо на рачун родитеља. И овакав вид подршке смо одабрали циљано, уместо да купујемо уџбенике, а знамо да школе користе различите издаваче, да деца поједине уџбенике набављају од ученика старијих разреда, ми уплаћујемо новац родитељима и они су ти који ће тај износ определити за уџбенике, прибор, или можда гардеробу деце. Оно што опозиција никада није поменула, а то је да град Лесковац пребацује средства Центру за социјални рад, за набавку уџбеника за сву децу чији се родитељи налазе на евиденцији центра, и до завршетка средње школе.
Набавка, односно опредељивање средстава за уџбенике је тема о којој смо размишљали годинама уназад. А сада су се, захваљујући стабилном буџету и тиме што град Лесковац више нема ниједан кредит, стекли и услови за то. Наведену меру је градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић и најавио почетком ове школске године, а као што видите, најаве овог типа се извршавају и раније. А да ово неће бити једнократна мера говори и чињеница да се ова средства планирају и у буџету за наредну годину и то у увећаном износу, односно по скали да ће родитељи првака добити по 7000 динара, а онда за сваки наредни разред по 1000 динара више, до 14000 колико ће бити надокнада за ученике осмог разреда.
Можемо да настављамо и даље шта је све од мера, ненајављено без покрића као што то чини лажна опозиција, не једнократно исплаћено и поклоњено, већ реализовано током година и планирано за убудуће.
То су ранчеви за ђаке прваке које су ове године први пут добили наши најмлађи школарци, екскурзија за Вуковце средњих школа која се реализује од 2015. године, журка и подела бицикли за основце од. То је свакако обновљени Фонд за младе таленте, који су неки други угасили, а кроз који је до сада прошло преко 5000 најталентованијих, најуспешнијих ученика…
Драги родитељи ученика основних школа, драги ученици рачунајте са сигурношћу да ћете добити надокнаду за набавку уџбеника до краја године, али и наредних година, јер ово нису једнократне мере и празна обећања. Ми настављамо са свим што смо започели, јер Лесковац не сме да стане, јер Србија не сме да стане.