ОШ Бора Станковић у Губеревцу добија нови изглед

Квалификациона утакмица Србија-Бугарска на стадиону Дубочица у Лесковцу се игра 19.11.2023.
27.09.2023.
Стефан Китановић и ове године УМрежио 50 студената
28.09.2023.
Квалификациона утакмица Србија-Бугарска на стадиону Дубочица у Лесковцу се игра 19.11.2023.
27.09.2023.
Стефан Китановић и ове године УМрежио 50 студената
28.09.2023.
Ученици Основне школе „Бора Станковић“ у Губеревцу ће након изведених радова на објекту имати боље услове за образовање и боравак у школским клупама. Радове на енергетској санацији, који подразумевају замену фасадне столарије и постављање термоизолације, финансира Европска унија путем програма ЕУ Про Плус, а спроводе се у сарадњи са Министарством за европске интеграције.
Град је у великој мери посвећен уређењу школских објеката како у граду, тако и околним местима. Посвећени смо уређењу школских зграда од пода, па све до крова, како би једина брига наше деце била да уче и да се искључиво посвете образовању. Извајања за ову област за текућу годину прелазе преко милијарду и 100 милиона динара за образовање. Знате и сами да је само за Предшколску установу издвојено 400 милиона, колико је 2012. износио целокупан буџет за образовање. Важно нам је да се на време исплаћују све обевезе за функционисање свих школских објеката, редовни трошкови, редовна одржавања и исплате према запосленима у надлежности локалне самоуправе.
Школу Бора Станковић броји 224 ученика, од тога у Номаници као издвојеном одељењу 13. Изводе се радови на енергетској санацији које финансира Европска унија путем ЕУ Про плус програма са 18,5 милиона динара. Радови подразумевају замену столарије, постављње термоизолације и замену расвете у просторији за наставнике чиме ће се унапредити енергетска ефикасност. Радови се спроводе се у сарадњи са Министарством за европске интеграције.
Радови су почели пре месец дана, рок за завршетак је 120 дана, али очекујемо да заврше у наредних месец даљна према тренутној динамици, им ајући у виду да је завршено око 60% радова, изјавио је градоначелник Цветановић.