Град Лесковац и организација ХЕЛП донирали 25 уговора

Јавни час стрипа ове године одржан у школи Васа Пелагић
26.09.2023.
Од 28.09.2023. измена режима саобраћаја у улици Зеке Буљубаше
26.09.2023.
Јавни час стрипа ове године одржан у школи Васа Пелагић
26.09.2023.
Од 28.09.2023. измена режима саобраћаја у улици Зеке Буљубаше
26.09.2023.
Град Лесковац и организација ХЕЛП наставили су успешну сарадњу и данас уручили 25 уговора о донацији нових микро и малих бизниса у оквиру регионалног пројекта „Инклузија и економско оснаживање Западног Балкана“ који се реализује уз подршку немачке Владе и суфинансира средствима града Лесковца.
Корисници су добили опрему просечне вредности 3.000 евра, пословне и стручне обуке, за 16 услужних делатности попут фризера, кетеринга, штампе, фото, рачуноводствених услуга, и 9 занатских као што је израда столарије, производња намештаја, металских, пекарских и аутомеханичарских радова.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се пре уручења уговора обратио корисницима, пожелео им много среће у даљем раду уз поруку да се труде да буду најбољи у свом послу и подсетио да је Лесковац носилац БФЦ сертификата.
„Град Лесковац жели да развије и настави развитак микробизниса, да олакша младима покретање сопственог бизниса, и да унапреди већ постојеће пословне делатности, у циљу стварања услова за отварање нових радних места. Кроз досадашњу дугогодишњу сарадњу са организацијом ХЕЛП, остварили смо реализацију пројеката у вредности од преко милион и триста хиљада евра подржано је преко 400 наших суграђана.
Укупна вредност овог пројекта за територију нашег града износи око 75 хиљада евра, од тога град  Град Лесковац финансира 30 хиљада евра.“