Уређен терен за мале спротове у насељу Анчики

Након 50 година нови пут Лесковац-Вучје
22.09.2023.
Јавни час стрипа ове године одржан у школи Васа Пелагић
26.09.2023.
Након 50 година нови пут Лесковац-Вучје
22.09.2023.
Јавни час стрипа ове године одржан у школи Васа Пелагић
26.09.2023.
У насељу Анчики уређивао се простор око терена за мале спортове и обележавао терен, уклањао комунални отпад, сређивао мобилијар, фарбао, садиле су се саднице брезе и велики допринос су, поред надлежних органа, дали и бројни мештани овог краја.
Градоначелник Цветановић је истакао да је у претходних десет година уложено много напорног рада и енергије, заједничког труда Одељења за заштиту животне средине и комуналне милиције, компаније ПВВ, ЈКП Комуналац и ЈКП Грделица.
„Сви су они уложили много труда, а град Лесковац много новца, да сваке суботе и недеље свих ових десет година спроводимо ове акције у пуном капацитету. Када смо почели с овим акцијом, многи су мислили да ће она бити кратког даха, али упорни смо и заиста сам задовољан успехом који смо постигли, али и тужан што нисмо успели да очистимо све депоније, што значи да морамо да наставимо још јачим интензитетом“. Захвалио се свим шефовима Одељења за заштиту животне средине који су у претходних десет година дали допринос овој акцији –  Жарку Богатиновићу, Бобани Стошић, Слађану Ђикићу и Јелени Трајковић, истакао да су сви они део тима, на истом задатку, са заједничким циљем – да истим интензитетом наставе да дижу ниво свести међу суграђанима колико је важно да се чува животна средина. Истакао је и да је казнена политика када је заштита животне средине у питању блага и да у Лесковцу има само седам комуналних милицајаца, недовољно да се покрије цела територија града
„Наша је обавеза да упозоравамо грађане када видимо да нарушавају животну средину. Не да окренемо главу на другу страну, него да их замолимо, упозоримо и укажемо да они својим понашањем угрожавају животну средину и да је много теже очистити оно што сами упрљамо“.
Марија Рајковић, помоћник градоначелника Лесковца, казала је тада:
„Да бисмо планету, природу и сва њена богатства сачували за генерације које долазе, морамо посвећено радити. Заштита животне средине је комплексан и тежак процес у којем мора учествовати сваки појединац. Свако од нас мора у своју свест и понашање усадити навике које подразумевају да се изгужвани папирић не баци на улицу, да се смеће одлаже на предвиђеним местима, да се искључују славине, гасе светла која нам нису потребна… Много је начина, и сваки овај мали корак, удружено, представља точак снаге којим ће се покренути добра пракса,“ – и додала да ће данас бити засађено 10 бреза, симболично, по једна за сваку годину преданог и напорног рада на очувању и заштити животне средине.