Србски витез Радош Церовић добио улицу у Лесковцу

Подељени уговори о финансирању омладинских пројеката
11.08.2023.
Пријем за лесковачке „триатлонце“ у свечаној сали града Лесковца
16.08.2023.
Подељени уговори о финансирању омладинских пројеката
11.08.2023.
Пријем за лесковачке „триатлонце“ у свечаној сали града Лесковца
16.08.2023.
После 25 година, на иницијативу градоначелника др Горана Цветановића, србски херој Радош Церовић добио је улицу у граду Лесковцу.

 

Овом дешавању присуствали су родитељи Радоша Церовића, његова родбина, пријатељи, комшије, фудбалери ФК Дубочице са којима је играо, као и припадници Удружења ветерана 63. падобранске бригаде и припадници 63. падобранске бригаде, као и заменица градоначелика др Лидија Димитријевић, директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић и други представници Локалне самоуправе.
„Радош Церовић је био војник 63. падобранске бригаде и по угледу на свог брата који је годину дана раније служио у бригади 1998. године се пријавио и служио као војник у елитној јединици наше војске. Као најбољи војник своје јединице добровољно се јавио да учествује у акцији извлачења тела погинулог начелника Штаба падобранске бригаде, потпуковника Горана Остојића и том приликом, нажалост, је изгубио свој живот,“ – казао је пуковник Владимир Стојановић који се обратио испред 63. падобранске бригаде. Он је додао да отварање ове улице баш у овом тренутку има велику симболику – 25 година од погибије друга, Радоша Церовића, отвара се улица поред стадиона и клуба ФК Дубочица, у ком је тренирао и за који је играо, и где је време проводио играјући фудбал који је веома волео. Рекао је и да симболике има у томе што баш ова улица излази на улицу покојног капетана Горана Денића, који је, игром случаја, истог дана када и Радош, изгубио свој живот извршавајући своје борбене задатке на Косову и Метохији.
Након постављања табле, обратио се и отац Радоша Церовића, господин Драгоје Церовић, који се на почетку захвалио градоначелнику Цветановићу и сарадницима што су подржали акцију о покренутој иницијативи за добијање улице Радоша Церовића у Лесковцу.
„Захваљујем се и свим присутнима који су дошли овде да се још једном подсетимо нашег младог хероја који је изгубио живот у 20. години у реону Карауле-Кошаре. Посебно бих се захвалио ветеранима 63. падобранске бригаде на челу са председником Удружења ветерана пуковником Видојем Ковачевићем и његовим замеником Анђековићем и присутним старешинама 63. падобранске елитне бригаде. Још једном свима хвала.“