Двадесет пет основаца из социјално угрожених и самохраних породица отпутовало на летовање у организацији Црвеног крста

Градоначелник Цветановић обишао лесковачку филијалу НСЗ и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа
10.08.2023.
Радови на улици око стадиона у Лесковцу
11.08.2023.
Градоначелник Цветановић обишао лесковачку филијалу НСЗ и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа
10.08.2023.
Радови на улици око стадиона у Лесковцу
11.08.2023.
Вечерас је 25 основаца који постижу изузетне резултате у школовању, а потичу из социјално угрожених и самохраних породица кренуло пут Баошића у Црној Гори, у одмаралиште Црвеног крста, где ће провести десет дана. Средства за ово путовање Црвени крст Србије добија од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а децу из лесковачких основних школа одабрао је Актив директора основних школа у сарадњи са лесковачким Црвеним крстом.
Испраћају деце на летовање присуствовао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима. У име локалне самоуправе града Лесковца деци је срећан пут и много лепих тренутака на путовању пожелела Јелена Миљковић, члан Градског већа града Лесковца. Она је истакла да лесковачки Црвени крст оваквим активностима наставља са својом хуманом мисијом.
„Увек је задовољство да испратимо хуманост на делу. Лесковачки Црвени крст то константно и чини, кроз акције добровољног давања крви, али и помоћи социјално угроженим породицама, тако да је ова акција данас веома значајна. Ми ћемо као одговорни партнери бити ту да помогнемо Црвеном крсту, да деци заједно пружимо квалитетан одмор, да се постарамо да будемо увек подршка, а градоначелник и локална самоуправа биће увек поуздани партнери за све то“, истакла је.
Секретар лесковачког Црвеног крста Драган Тасић захвалио се градоначелнику др Горану Цветановићу, Граду Лесковцу, Црвеном крсту и свим осталима који су помогли ову акцију. Он је деци пожелео срећан пут и леп боравак на мору.