Пријем за фудбалске судије Јелену Цветковић и Милана Митића

Редовне исплате из градског буџета за трошкове образовних установа
04.08.2023.
Градоначелник Цветановић обишао комплекс Виле Јана у Великој Копашници
05.08.2023.
Редовне исплате из градског буџета за трошкове образовних установа
04.08.2023.
Градоначелник Цветановић обишао комплекс Виле Јана у Великој Копашници
05.08.2023.
У Свечаној сали града Лесковца градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић угостио је Јелену Цветановић и Милана Митића, фудбалске судије из Лесковца. Јелена Цветковић је промовисана у УЕФА елитну групу судија и постала прва жена у Србији која суди највиши ранг европских такмичења, а од ове године је и прва жена која се нашла на листи УЕФА ВАР судија, док је Милан Митић један од најуспешнијих фудбалских судија у Суперлиги Србије.
Градоначелник Цветановић је истакао да је увек задовољство да у седишту града прими људе који постижу запажене резултате у областима којима се баве, поготово када су то млади људи који иза себе већ имају импресивну биографију.
„Данас су са нама Јелена Цветковић и Милан Митић, двоје фудбалских судија због којих се добар глас о Лесковцу надалеко пренео.
Јелена Цветковић је послом фудбалског судије почела је да се бави са 19 година. Од тада до данас, прешла је пут од судије у најнижим лигама у Лесковцу, па до Суперлиге Србије, где је исписала историју као прва жена која је икада судила неку од утакмица у највишем рангу домаћег фудбалског првенства.
Поред домаћих, Јелена суди и интернационална такмичења, а од ове године је промовисана у УЕФА елитну групу судија као прва жена из Србије која се нашла на највишем рангу, а то је највећи ниво суђења у иностранству, једна је од 25 судија у Европи. Од ове године је постала и прва жена на листи УЕФА ВАР судија.
Милан Митић се својим квалитетним радом истакао као један од најбољих судија у највишем рангу – Суперлига. У претходној фудбалској сезони судио је финале Купа Србије између Црвене звезде и Чукаричког, 168. вечити дерби између Звезде и Партизана и многе друге важне утакмице у највишем рангу домаћег фудбалског првенства.
Град Лесковац увек стоји иза спортиста и спортских радника који свој град представљају у најбољем могућем светлу. Великим улагањима у спортску инфраструктуру, у школски спорт, спортске клубове и организације (где смо од 18 милиона 2012. године дошли до 125 милиона ове године, уз додатних 144 милиона за СРЦ Дубочица), подстицајима за младе спортске таленте, наградама на крају године за најуспешније спортисте и спортске раднике, настојимо да свима пошаљемо поруку да је Лесковац град по мери спортиста, да стојимо иза њих на њиховом путу ка висинама“, истакао је и додао да се нада да ће двоје Лесковчана имати прилике да суде и на лесковачком градском стадиону. Како је навео, због свих резултата које су до сада постигли и због успеха који су тек пред њима, Јелена Цветковић и Милан Митић ће бити кандидати за Октобарску награду града Лесковца.
Јелена Цветковић је захвалила градоначелнику на пријему и истакала
„Колико год да је неко од нас успешан, и колико год да је неко постигао одличне резултате, искрено то мислим, да је највеће задовољство и највећи успех када вас ваш град призна и када од свог града добијате похвале које сам чула од градоначелника и признања која је поменуо. Срећна сам што представљам свој град у Европи и свету, срећна сам што могу поносно да кажем да сам из Лесковца и срећна сам што наш град сада има стадион какав сам могла да видим у европским градовима и надам се да ће се и у Лесковцу играти европске утакмице, јер свакако да Лесковац то заслужује.“
Милан Митић се такође захвалио на пријему и на предлогу за награду и казао:
„Мени је велика част што сам је председник судијске организације већ десетак година и уједно имао сам ту част и задовољство да пратим Јелену од самог старта њене каријере и био њена подршка, права и искрена, знам колико је дала себе и колико је напредовала, знам колико наша организација ради за све наше судије, а све то иде из града, из целокупне слике града, јер се спорт развија у нашем граду, буџет за спорт је из године у годину све већи, имамо и стадион налик на европске градове и све то поспешује даљи рад свих нас спортиста.“