Асфалтира се улица Радоша Церовића хероја са Кошара

Браћа Стојиљковић победници Првенства Србије у дуатлону у својим категоријама
25.07.2023.
Исплаћена једнократна помоћ корисницима Центра за социјални рад и накнада породиљама
25.07.2023.
Браћа Стојиљковић победници Првенства Србије у дуатлону у својим категоријама
25.07.2023.
Исплаћена једнократна помоћ корисницима Центра за социјални рад и накнада породиљама
25.07.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је данас са својим сарадницима радове на асфалтирању новоизграђене улице иза стадиона „Дубочица“, која ће понети име Радоша Церовића, хероја са Кошара. Укупна вредност радова на овој саобраћајници је 95.989.771 динар, предвиђених за изградњу саобраћајнице у дужини од 560,49 метара, са ширином коловоза од 7 метара, као и за изградњу водоводне и канализационе мреже и уличног осветљења.
„Пре нешто више од два месеца обишли смо почетак радова на овој саобраћајници. Тада смо овде видели машине и земљу, а већ сада улица је добила скоро свој коначни изглед. Тренутно се изводи уградња првог слоја асфалта, следи наставак изградње обостраних тротоара, након чега ће бити асфалтиран и други, завршни слој. Када све буде завршено, имаћемо још једну конференцију за медије, у вечерњим часовима, да би сликом био приказан комплетан изглед у вечерњим часовима са осветљењем које, по нашем мишљењу, одлично изгледа. Изградња ове саобраћајнице, која ће носити име хероја са Кошара – Радоша Церовића, била је неопходна ради адекватног приступа стадиону, здању које већ краси наш град.
Изузетно смо задовољни чињеницом што је Лесковац добио диван стадион и на томе смо захвални председнику Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије. Наша обавеза је била да уредимо простор око њега како би све ово била једна функционална и лепа целина“, изјавио је Цветановић.
Љиљана Михајловић, технички директор ЈП „Урбанизам и изградња“, истакла је да је уговором предвиђено да се изгради саобраћајница са комплетном инфраструктуром. Саобраћајница је укупног профила 17 метара, од чега је ширина коловоза седам метара, јужни тротоар два метра, а северни три метра, који је од коловоза одвојен простором од пет метара, где је изграђен паркинг простор и зелене површине.
„Данас се на саобраћајници уграђује носећи слој асфалта дебљине 8 цм, након чега ће ићи и хабајући слој дебљине 4 цм. Одводњавање са коловоза је решено површинским одводњавањем, уздужним и попречним падовима, као и уградњом потребног броја сливника који су прикључени на канализациону мрежу. Изграђена је и нова воводоводна мрежа пречника 110 од полиетилена, и прикључена је на две стране, у улици Воје Николајевића и Краља Петра. Фекална канализација иде средином саобраћајнице и такође се одводи у два смера. На траси је постављено и 20 алуминијумских стубова уличног осветљења конусног облика, висине 10,85 м, на којима је постављена лира и округла светиљка са лед извором беле светлости. На носачу стуба је постављен још један додатак, на коме је постављена амбијентална светиљка црвене боје. Очекујемо да сви радови буду завршени у предвиђеном року“.