Састанак градоначелника Цветановића са радницима и представником компаније Џинси

Радови на тротарима
12.07.2023.
Потписан Колективни уговор код послодавца за запослене у Градској управи града Лесковца
12.07.2023.
Радови на тротарима
12.07.2023.
Потписан Колективни уговор код послодавца за запослене у Градској управи града Лесковца
12.07.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и његови сарадници су данас обавили разговор са представником компаније Џинси Јасином Денизом. Тема разговора било је тренутно стање у фабрици Џинси и некадашњем објекту Синтетика који је у власништву града Лесковца и поступак решавање уговорних обавеза између града и компаније Џинси са акцентом на заштити права радника нарочито на исплати свих обавеза компаније Џинси према радницима.
Након састанка са представником компаније Џинси, градоначелник Цветановић је примио и представнике запослених који су се окупили испред седишта града Лесковца, у свом кабинету, а касније и све запослене, који су желели да разговарају, у сали Скупштине града Лесковца.
На састанку са радницима градоначелник је истакао да град Лесковац као јединица локалне самоуправе, настоји да ситуацију у коју су се тренутно нашли радници Џинсија реши на најповољнији начин, довођењем нових потенцијалних инвеститора који ће запослити раднике и узети објекат Синтетике у закуп, где ће се наставити привредна делатност као и то да ће држава и град дати свој максимум да компанија Џинси исплати све своје обавезе према радницима.
На састанак са представницима компаније Џинси и радницима сви који су били заинтересовани имали су могућност да поставе питање и да добију одговоре од стране градоначелника Цветановића, начелника Градске управе Милоша Цветановића и секретара Скупштине Зорана Вукашиновића.
Наредни састанак између представника Локалне самоуправе и радника комапније Џинси биће одржан у уторак следеће недеље како би представници Локалне самопураве обавестили раднике Џинсија о току решавања проблема компаније Џинси и преговора са потенцијалним инвеститорима.