Отворена сезона купања у кањону реке Вучјанке

Отворена још једна поликлиника у Лесковцу
05.07.2023.
Током викенда задржана 8 возача због алкохола
10.07.2023.
Отворена још једна поликлиника у Лесковцу
05.07.2023.
Током викенда задржана 8 возача због алкохола
10.07.2023.
Сезона купања у кањону реке Вучјанке је данас званично почела. 
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао уређени кањон Вучјанке, који је прошле године путем пројекта Повезивање бисера вредним 121.368 евра, са градом Крива Паланка потпуно нови сјај, и том приликом истакао:
„И ових дана се активно радило на уређењу кањона Вучјанке како бисмо данас отворили сезону купања. Ми смо са улагањима у ово аутентично купалиште почели 2016. године, када је у изградњу три летњиковца, камене ограде око купалишта, чишћење корита реке, соларну расвету, обнову моста и бране инвестирано 8 милиона динара. Ове године смо из буџета града обезбедили додaтних милион динара за месну заједницу Вучје преко које је прошле недеље, након узорковања и задовољавајућих анализа воде, потписан уговор са фирмом ХСВ из Власотинца која ће бити задужена за спуштање, подизање и регулисање нивоа бране. Део тих средстава је усмерен и ка спасиоцима који ће током сезоне купања сваког дана од 10-18 часова бринути о безбедности посетилаца.
Ово је тек почетак онога што имамо у плану како бисмо оживели овај природни бисер који желимо да повежемо са светом. У наредном периоду очекује нас потписивање уговора о прекограничној сарадњи са Северном Македонијом – у питању је пројекат Земља легенди, а план је да уредимо видиковац Соколица. Намера је да се путем савремене интерпретације нематеријалног културно-историјског наслеђа и традиције креира заједнички пројекат између града Лесковца и Криве Паланке.“