Одржана седница Савета за развој града

Сутра без струје део Чифлук Мире и насеље око Пољопривредне школе
22.06.2023.
Фудбал 3х3 стигао у Лесковцу
23.06.2023.
Сутра без струје део Чифлук Мире и насеље око Пољопривредне школе
22.06.2023.
Фудбал 3х3 стигао у Лесковцу
23.06.2023.
Данас је одржана 51. седница Савета за развој града Лесковца, на којој су разматрани предлози одлуке о усвајању измена Локалног плана запошљавања града Лесковца за период 2021-2023. годину и Програму подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града Лесковца за 2023. годину.
Савет је једногласно дао позивина мишљења за Одлуку и Програм, уз констатацију, да град Лесковац у континуитету помаже ефикасно развој запошљавања и развој пољопривреде кроз значајна улагања, која се увећавају, како у износима тако и у броју корисника мера које су дефинисане наведеним Одлукама и Програмом подршке развоју пољопривреде и руралног развоја.
Савет је дао сугестију да се и у наредном периоду настави са оваквим видовима подршке, као и да се у оквиру мера подршке самозапошљавању, односно за почетак предузетничког бизниса одвоје већа средства како би се помогло младим предузетницима и СТАРТ АП компанијама да заживи њихов бизнис и у годинама наког добијених средстава, односно њихов опстанак и развој на тржишту.
Савет се похвално изразио на рад управе и руководство града, на односу који имају у подршци привредницима, састанцима градоначелника са привредницима и ефикасном и брзом решавању проблема на нивоу локалне самоуправе.