ЈКП Топлана напредује – замењена два горионика на котловима

Радови на санацији пута Грделица-Велика Сејаница
13.06.2023.
Динча, Лексингтон и Мирза Селимовић на Грделичком лету 2023.
14.06.2023.
Радови на санацији пута Грделица-Велика Сејаница
13.06.2023.
Динча, Лексингтон и Мирза Селимовић на Грделичком лету 2023.
14.06.2023.
Горионици котлова на мазут које је котларница ЈКП Топлане у Дубочици до сада користила замењени су, и сада овај објекат располаже комбинованим горионицима на гас и мазут. Замена је омогућила вишеструке бенефите, и то употребу оба енергента, употребу еколошки прихватљивијег енергента и нижу цену истих, у зависности од тржишта.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је у пратњи својих сарадника данас обишао котларницу, а о вредности инвестиције говорила је његов ПР Александра Стојановић:
„Ова значајна инвестиција вредна је 50 милиона динара, од тога је град Лесковац финансирао 30 милиона динара, док је Топлана определила остатак средстава у износу од 20 милиона динара.
Топлана спроводи и још једну значајну инвестицију у граду вредну 120 милиона динара. Спроводи се замена топловода у дужини од 1.100 метара. Радови ће се изводити током летњих месеци како би све било спремно за грејну сезону.“ Стојановић је додала да ће у наредном периоду, путем кредита КФВ банке у котларници у Дубочици трећи котао бити замењен и тада ће бити извршена потпуна гасификација исте.
Томица Јовановић директор Топлане је потврдипо значај инвестиције због поменутих бенефита:
„Влада је донела закључак у којем се препоручује гашење свих котларница на угаљ, мазут и уље за ложење и она се односи на све институције. Захваљујући градоначелнику обезбеђено је 30 милиона динара субвенције које су нам омогућиле да урадимо замену горионика. Постављени су најсавременији горионици на тржишту, немачког произвођача.“
Одговарајући на питања новинара директор Јовановић је казао да се радови на замени топловода у центру града изводе у три фазе до Лесковачког културног центра, након тога до Библиотеке, па од Библиотеке до Основног суда, повећава се пречник цеви и након што се заврши испитивање варова врши се враћање у првобитно стање.