ОШ Радоје Домановић у Манојловцу има најлепше и науређеније двориште

ОШ Ђура Јакшић из Турековца свечаном академијом обележила 150 година постојања и рада
25.05.2023.
Жена ухапшена због преваре од 1.200.000,00 динара
25.05.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима обишао завршене радове на санацији спортског терена у оквиру основне школе Радоје Домановић у Манојловцу. У санацију терена инвестирано је два милиона динара.
„Школа Радоје Домановић, коју са 6 издвојених одељења похађа преко 600 ученика, има дугу традицију. У току текуће године се навршава 145 година постојања, кроз њу је прошло много ученика из читавог манојловачког краја. Јуче је школа у Турековцу прославила 150 година постојања, овој се навршава 145, то показује дугу традицију образовног система у граду и у земљи. Зато преко милијарду динара издвајамо за област образовања. Са циљем да ученици и радници имају много боље услове промењена је столарија, уведено парно грејање, уређен део дворишта и до сада је уложено 12,8 милиона динара. Инвестиција која предстоји и која ће заокружити причу улагања у овај објекат је уређење фасаде и поправка крова. Радови би требали да започну у наредних седам до десет дана и вредни су 7,8 милиона динара.“
Градоначелник је на крају свог обраћања похвалио запослене у школи због уређења дворишта и казао да могу бити пример осталим школама. Додао је да су радови на терену изведени након 40 година уз извињење грађанима за тако дуг период.
 
Директор ове васпитно-образовне установе, Горан Гроздановић, захвалио се градоначелнику на посети и на свесрдној подршци коју имају од њега, што је препозната потреба ученика да се баве спортом и на издвојеном новцу за терен, али и све остале инвестиције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *