У Винарцу се завршавају припремни радови за асфалтирање улице Никола Тесла

Са технологијом на ти
22.05.2023.
ВИШЕ ОД 60 УЧЕСНИКА НА СЕМИНАРУ „САМООДБРАНА ЗА ШКОЛАРЦЕ“
23.05.2023.
Са технологијом на ти
22.05.2023.
ВИШЕ ОД 60 УЧЕСНИКА НА СЕМИНАРУ „САМООДБРАНА ЗА ШКОЛАРЦЕ“
23.05.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је данас са својим сарадницима радове на уређењу саобраћајнице у улици Николе Тесле у Винарцу, у дужини од 598 метара. Вредност радова које финансира град Лесковац је 10,2 милиона динара.
Говорећи о значају ове инвестиције, градоначелник Цветановић је изразио задовољство што локална самоуправа реализацијом овог пројекта може да обрадује мештане Винарца.
„Винарце је једно од највећих насељених места на територији града Лесковца и ово је још један доказ да се путна инфраструктура унапређује на целој територији града, како у селима, тако и у приградским и градским насељима. Настојимо да адекватном инфраструктуром покријемо целу територију од 144 насељена места, јер то значи квалитетнији и бољи живот грађана“, истакао је и подсетио да је у улици Николе Тесле 2021. године реконструисана водоводна мрежа средствима града Лесковца у износу од 4,9 милиона динара.
Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је:
„Најпре су изведени земљани радови, односно ископ затим су завршени радови на урадњи тампона од шљунка, тренутно се уграђује тампон од туцаника, после тога остаје асфалтирање, све то у дужини од 600 метара, рок је 60 дана, они већ близу месец дана изводе радове тако да очекујемо да уколико временски услови дозволе, радови буду завршени у року. Оно што је битно за мештане овог места, у наставку ове улице је улица Милутина Смиљковића у Доњем Стопању, где је завршена водоводна мрежа и сада смо у ситуацији да и тамо урадимо асфалтирање. На лето нас очекују и ти радови,“ – и додао да се очекује почетак радова на улици ка Војиници, затим улице Зеке Буљубаше, Поречка, Борачка.