Дан рукомета на градском тргу

Одржан састанак Интернационалног борда ФЕКК-а и организационог одбора 43. ФЕКК Конвенције
13.05.2023.
Сутра без струје неколико села
15.05.2023.
Одржан састанак Интернационалног борда ФЕКК-а и организационог одбора 43. ФЕКК Конвенције
13.05.2023.
Сутра без струје неколико села
15.05.2023.
Данас је на градском тргу одржан Дан рукомета, који је окупио велики број рукометаша свих узраста.
У име локалне самоуправе, присутнима се обратио Андрија Атанасковић, члан Градског већа и капитен Рукометног клуба Дубочица 54, и том приликом истакао:
„Спорт и те како утиче на правилан раст и развој деце. Оно што је изузетно важно је правовремено деловање, што град Лесковац и те тако чини улагањем у школски спорт. За пројектно финансирање из области спорта ове године је издвојено 125 милиона динара, уз додатних 144 милиона за функционисање СРЦ Дубочица. Град Лесковац је јединствен у Србији по томе што је коришћење услуга СРЦ-а потпуно бесплатно за све клубове са територије града.
Руководство града Лесковца је поносно на РК Дубочицу, која је првенство завршила на 5. месту на табели, поновивши највећи успех из 1980. године. Рукометни клуб Дубочица је јединствен по томе што нуди потпуно бесплатну школу и опрему за све оне који желе да се баве овим спортом. Наша основна жеља и тежња је да град Лесковац буде град спорта и у томе нам много помажу резултати како у индивидуалном, тако и у колективним спортовима. Они су наши најбољи амбасадори и идоли ове деце. Не могу сви постати врхунски спортисти, али тежимо ка томе да преузму све оно позитивно што спорт доноси“.
Атанастковић је истакао и да се град поноси улагањима у спортску инфраструктуру и подсетио не халу „Партизан“, нову фискултурну салу у школи „Вожд Карађорђе“, на авантура парк, скејт парк, терен са вештачком травом, преко 24 терена за мале спортове, за које је издвојено преко 500 милиона динара, као и на нови фудбалски стадион вредан 2,5 милијарде динара.
Србислав Нешић, председник РК Дубочица 54, рекао је да су данашње окупљање организовали из неколико разлога – први је успешно завршена спортска сезона РК Дубочица 54, као и пласман млађе категорије на државно првенство у Инђији.
Жеља нам је да промовишемо спорт уопште, посебно рукомет, да заинтересујемо дечаке и девојчице да крену да се баве овим спортом, да после немилих догађаја који су се десили у нашој земљи да покажемо да је спорт правац, пут, којим деца треба да теже.“
Чланови ФЕКК-а и борда ФЕКК-а присуствовали су и овој манифестацији, а након тога су обишли и нови градски стадион.