Одржан састанак Интернационалног борда ФЕКК-а и организационог одбора 43. ФЕКК Конвенције

Обилазак радова на изградњи саобраћајнице поред градског стадиона
13.05.2023.
Дан рукомета на градском тргу
13.05.2023.
Обилазак радова на изградњи саобраћајнице поред градског стадиона
13.05.2023.
Дан рукомета на градском тргу
13.05.2023.
Данас је у кабинету градоначелника одржан састанак Интернационалног борда ФЕКК-а и организационог одбора 43. ФЕКК Конвенције на ком је представљен програм овогодишње Конвенције која се у периоду од 13. до 20. маја одржава у Лесковцу.
Градоначелник Лесковца и председник ФЕКК Србије др сци. мед. Горан Цветановић пожелео је добродошлицу гостима и тада рекао:
„Током недељу дана трајања овог дешавања, план је да се одржи и Генерална скупштина, као и презентација кандидата за одржавање наредне ФЕКК конвенције. Као предлог трајног сећања на конвенцију које је данас почела и одржаваће се наредних седам дана имаћемо тренутак откривања спомен обележја на нашем тргу. Организоваћемо и излете: обилазак манастира Светог Јована Крститеља, цркве Оџаклије и Свете Тројице, Народног музеја и Градске куће, кањона реке Вучјанке. Лесковац је центар Јабланичког округа, стога би сви који присуствују конвенцији били у прилици да упознају општине округа кроз обилазак археолошког налазишта Јустинијана прима, Сијаринске бање, а у суседном Пчињском округу би посетили град Врање и Власинско језеро, као и град Ниш, најближи универзитетски центар нашем граду. У плану је и одржавање радионица за израду маски и костима и наравно, званично отварање Конвенције у понедељак.  У склопу отварања биће одржан дефиле и Карневал, са наступом карневалских група у понедељак од 16.45 до 19 часова на тргу. Позивам наше суграђане да у што већем броју присуствују овом догађају.“
Председник ФЕКК-а за Србију Цветановић се захвалио колегама на реизбору и поново датом поверењу да управља поменутом организацијом у Србији, као и на разумевању да се одржавање дефилеа и Карневала са недеље помери на понедељак како би се испоштовала препорука Владе која се тича одлагања културних и забавних догађаја након 14. маја.
На крају обраћања гардоначелник Цветановић се свима захвалио што су омогућили да Лесковац буде домаћин 43. Конвенције и све их поздравио уз карневалски „ЈАСУ, ЈАСУ, ЈАСУ“ поздрав.
Члан Интерационалног борда ФЕКК-а Александар Васовић је изразио велику захвалност што је уз помоћ градоначелнка Цветановића и целог борда у Луксембургу добијена сагласност за одржавање Конвенције у Србији и Лесковцу.
„Наша Федерација броји око 200 градова, имамо много чланова који ће бити присутни на Конвенцији, видети Србију и Лесковац, зато је велико задовољство бити овде данас.“
 
Председник Интернационалног борда ФЕКК-а Ларс Алгел је казао да му је драго што је у Лесковцу где борави по трећи пут:
„Био сам импресиониран програмом Конвенције у Лесковцу који је представљен у Луксембургу на последњ3ој Конвенцији, те нам није било тешко да донесемо одлуку да се овогодишња одржи овде. У Лесковцу се осећамо као код куће.“
Како би показао да ФЕКК једнако заступа оба пола, Алгел је реч препустио потпредседници Интернационалног борда Меријон Хирш.
„Желим да се свима захвалим што смо данас овде. Јуче смо имали дивно путовање од Београда до Лесковца зато што сам имала прилике да видим где моји пријатељи живе, у градовима широм Србије, за које сада знам где су. Захваљујем се на дивном програму који сте нам припремили. Важно је да Карневал повезује људе, да заједно певамо и плешемо и смејемо се заједно, на тај начин сигурно неће бити рата.“
На крају конференције одржане поводом представљања програма 43. ФЕКК Конвенције у сећање на овај значајни догађај председник Интернационалног борда ФЕКК-а Алгел је градоначелнику Цветановићу уручио плакету.