Обилазак радова на изградњи саобраћајнице поред градског стадиона

Завршени радови на изградњи градске саобраћајнице – веза улица Бранислав  Нушић – Ђорђе Лешњак
12.05.2023.
Одржан састанак Интернационалног борда ФЕКК-а и организационог одбора 43. ФЕКК Конвенције
13.05.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је данас са својим сарадницима радове на изградњи саобраћајнице поред стадиона у дужини од 560 метара. Радови вредни преко 95 милиона динара финансирају се из буџета града Лесковца, а пројектом је предвиђена изградња саобраћајнице, водоводне и канализационе мреже и изградња уличног осветљења.
У свом обраћању, градоначелник Цветановић је истакао да Лесковац из дана у дан расте и добија ново лице, а пројекат који је томе умногоме допринео је изградња новог градског стадиона, у вредности од 2,5 милијарде динара.
„Много пута смо говорили о овом пројекту, зато што његов значај то и заслужује. Већ сада је симбол Лесковца, подстиче даљи развој и напредак нашег града, слободно можемо рећи да имамо један од најлепших стадиона у земљи и неизмерно смо захвални председнику РС господину Александру Вучићу и Влади Републике Србије на овој инвестицији.
Како би приступ стадиону био адекватан и целокупан изглед око њега био усклађен, започети су радови на изградњи ове саобраћајнице.
Када је реч о самим радовима вредност је следећа: сама саобраћајница 52 милипона 925 хиљада, водоводна мрежа 6 милиона и 439 хиљада, канализациона мрежа 10 милиона 436 хиљада, електрорадови 25 милиона и саобраћајна сигнализација милион и 112 хиљада динара, што је укупно преко 95 милиона динара.
У комуникацији са надлежнима добили смо информацију да ће стадион добити УЕФА четврту групу која омогућава међународне и утакмице највишег стандарда, зато смо уложили ресурсе у уређење пропратних елемената. Планирамо да у току текуће године завршимо пијацу која је већ завршена 50%, а за остали део се завршава пројектна документација. Поред тога планирамо и уређење простора око старе аутобуске станице.“
Градоначелник Цветановић је најавио и да ће новоизграђена улица носити име Радоша Церовића, младића страдалог на Кошарама.
„Разговарали смо са члановима његове породице и дошли до заједничког закључка да ова улица понесе његово име. Надлежно одељење Градске управе, односно Одељење за стамбено комуналне послове ће тражити сагласност од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, након чега нас очекује усвајање Одлуке од стране Скупштине града и на крају се та Одлука упућује Катастру како би се улица завела под тим називом“.
Одговарајући на питање новинара о термину отварања стадиона градоначелник је најавио долазак представника републичких органа након којег ће се знати тачан термин отварања, али и детаљи функционисања самог објекта.
Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је:
„Изградњом ове саобраћајнице повезаће се две саобраћајнице – једна је улица Краља Петра Првог и улица Воје Николајевића, притом ће се омогућити и прилаз стадиону са јужне стране и доћи ће до повећања безбедности свих учесника у саобраћају, односно до растерећења саобраћаја, јер ћемо у овом делу имати још једну улицу где ћемо омогућити бољи проток саобраћаја. Велики је профил ове саобраћајнице, 17 метара је ширина,“ – и додао да ће саобаћајница поред коловоза, садржати и тротоарске површине и са једне и са друге стране, као и паркинг места и зелене површине, али биће много радова и на заштити енергетских каблова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос