Завршени радови на изградњи градске саобраћајнице – веза улица Бранислав  Нушић – Ђорђе Лешњак

У понедељак дружење на градском тргу поводом Међународног дана породице
12.05.2023.
Обилазак радова на изградњи саобраћајнице поред градског стадиона
13.05.2023.
У понедељак дружење на градском тргу поводом Међународног дана породице
12.05.2023.
Обилазак радова на изградњи саобраћајнице поред градског стадиона
13.05.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима је обишао завршене радове на изградњи градске саобраћајнице – веза улица Бранислав  Нушић – Ђорђе Лешњак у Лесковцу у дужини од 83 метра. Радови, који су се финансирали из буџета града Лесковца, вредни су 3,6 милиона динара.
Градоначелник Цветановић:
„Овај пројект делује мање, али сматрам да не треба потцењивати ниједан реализован пројекат, јер исти могу бити од виталног значаја, нарочито што је оваква идеја постојала 40 година, а нико је није спровео у дело. Изградња улице је захтевала доста посла – прво је донет ПГР2, затим су одрађени пројекти препарцелације, што је представљало почетни корак за све што је касније урађено. Затим је Одељење за имовину спровело експропријацију и уписало град на парцелама, док је људима исплаћена накнада за експроприсано земљиште и за објекте на том простору. Онда се кренуло у израду техничке докумантације за грађевинску дозволу, грађевинска дозвола је исходована, док је након тога изабран извођач који је поменуте радове успешно завршио,“  и додао да све ово представља неизоставну карику у ланцу постизања успеха, све у правцу квалитетног развоја једног града.
„Много година сам живео и у овом делу града, и знам да се догађао велики број незгода при укључивању из улице Ђорђа Лешњака у једносмерну ка болници и да није било много простора због паркираних возила. На овај начин смо добили добру комуникацију да свако ко из улице Ђорђа Лешњака може да се овом улицом искључ у улицу Бранислава Нушића“ – закључио је градоначелник.

 

Новица Николић директор ЈП Урбанизам и изградња је казао да су од радова изведени уградња тампона од шљунка и уградња ивичњака, гајгер сливника и асфалтирање у два слоја.
„Саобраћајница је изграђена са циљем да се повећа саобраћајна мрежа у самом центру града. Поред ове улице налази се градска парцела која је предвиђена за паркирање. У току је израда пројектно техничке документације и овде се очекује изградња око 30 паркинг места.“
Мештанин овог дела града који се затекао на конференији је казао да је изградња значајна за велики број становника, око 10 хиљада, зато што повезује центар са многим деловима града попут дела код Три шешира и да иста скраћује путању до центра.