Асфалтирана улица у Разгојни која води до школе

Годишњица мучког напада на путнички воз у Грделичкој клисури
12.04.2023.
Постројењу за пречишћавање отпадних вода обезбеђено непрекидно и стабилно снабдевање електричном енергијом
12.04.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас обишао завршне радове и нагласио да је задатак локалне самоуправе да у сваком месту на територији града побољша инфраструктуру и тиме унапреди квалитет живота грађана.
„Данас се налазимо у селу Разгојна где се приводе крају радови на уређењу пута до школе, дужине 256 метара, у вредности од 2,7 милиона динара. Радове финансира град Лесковац.
Овај пут води до издвојеног одељења ОШ Вук Караџић из Печењевца. У време кад сам први пут био градоначелник Лесковца 2008. године имао сам част да отворим управо ову школу, а занимљиво је да је издвојено одељење чак и веће од матичне школе. Овај пут је важан како за децу из Разгојне, тако и за децу из Доње Локошнице, Разгојнског Чифлука, Бабичког, Грданице и Смрдана. Ово је пример како уређење једне мале деонице може бити од великог значаја не само за једно село, већ за читав крај. По завршетку радова, потпуно ће се променити изглед и функционалност овог пута, на радост све деце која похађају ову школу, запослених, али и свих мештана овог краја“ – рекао је данас градоначелник и подсетио да је прошле недеље са 6,8 милиона динара изграђен терен у Доњој Локошници у издвојеном одељењу исте школе, уз закључак да ће се са оваквим радовима наставити и убудуће.
Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградња“, истакао је да пут до школе у Разгојни није био адекватан, да није био асфалтиран, па је циљ био да се изађе у сусрет свим мештанима, али и деци која у школу долазе из других места. Како је навео, данас се завршава са асфалтирањем, а пре тога су ископани јаркови, уграђени цевасти пропусти како би се решило одводњавање и уграђен је тампон од туцаника. Извођач радова је предузеће 5Д из Врања, а радови се завршавају у предвиђеном року.
Председник Савета месне заједнице Разгојна Ненад Станковић се захвалио градоначелнику Цветановићу, дирекцији и целој локалној самоуправи што је изграђен овај пут, јер он много значи пре свега ученицима који похађају школу „Вук Караџић“ у овом месту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *