Градоначелник са сарадницима посетио Дом ученика средњих школа

Уређење јавне површине у селу Свирце
03.04.2023.
Oдржана 35. седница Скупштине Друштва Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа
05.04.2023.
Уређење јавне површине у селу Свирце
03.04.2023.
Oдржана 35. седница Скупштине Друштва Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа
05.04.2023.
Као сваки добар домаћин, који води рачуна о свом имању, тако и градоначелник града Лесковца помно прати рад свих државних установа. Данас је у пратњи свог тима посетио Дом ученика средњих школа. 
Приликом обиласка смештајних јединица, градоначелник Цветановић је навео да су ученици који користе домске услуге задовољни њиховим квалитетом и подсетио да је ова установа 2018. године добила Светосавску награду.
Медијима се обратила Јасмина Недељковић, помоћник градоначелника, и том приликом истакла:
 
Медијима се обратила Јасмина Недељковић, помоћник градоначелника, и том приликом истакла:
„Ове године ће се навршити 75 година откако ова установа брине о ученицима и студентима који користе њене услуге. Водећи се љубављу према младима и тежњом да их усмере на прави пут, запослени у Дому воде рачуна о њима као родитељи, као породица. Тренутно о 106 ученика и 118 студената смештених у Дому брине 56 запослених, а у додатној делатности су ангажоване још 23 особе.
Град Лесковац велику пажњу посвећује побољшању услова у свим установама које су директно или индиректно укључене у обављање васпитно-образовног рада. Говорећи о институцији у којој се данас налазимо, значајна средства су уложена како би ученици и студенти који у њој бораве имали што боље санитарне и стамбене услове, али и бројне могућности за рекреацију и квалитетно проведено слободно време. За надоградњу другог спрата Дома ученика 2016. године уложено је преко 55 милиона динара“, истакла је и додала да Дом ученика припрема и дистрибуира храну за приватне вртиће у Лесковцу.
Директор Дома ученика средњих школа Иван Илић је навео да је Дом ученика прави дом за своје кориснике, формиран да побољша услове школовања и образовања младих људи и да родитељима помогне да што лакше и јефитније школују своју децу. У дому су смештена деца која живе ван Лесковца, а осим ученика средњих школа, пружа смештај и за студенте са Технолошког факутета и Високе пословне школе. Цене смештаја и исхране су врло повољне, а деци је омогућено да се баве разним активностима. „У Дому постоји ТВ сала, модерна библиотека са 7000 наслова, теретана, спортски терени, а деци је оомогућено да посећују отворене и затворене базене и културне садржаје. О деци се брину стручни, лиценцирани васпитачи, током целог дана. Надамо се да ћемо и убудуће успети да испунимо захтеве које је пред нас поставила држава, а то је да младим људима омогућимо што комфорније, пријатније и безбедније школовање“, истакао је и додао да Дом ученика има капацитета да прими 170 ученика и 120 студената.