Потписан уговор са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем за суфинансирање изградње Регионалног иновационог стартап центра у Лесковцу

РАДОВИ НА САРАЈЕВСКОМ МОСТУ И МОСТУ У ГРАОВУ СА ПРИСТУПНИМ САОБРАЋАЈНИЦАМА
24.03.2023.
Уређена јавна површина иза Шпитаљског гробља
27.03.2023.
РАДОВИ НА САРАЈЕВСКОМ МОСТУ И МОСТУ У ГРАОВУ СА ПРИСТУПНИМ САОБРАЋАЈНИЦАМА
24.03.2023.
Уређена јавна површина иза Шпитаљског гробља
27.03.2023.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао је уговоре са представницима девет локалних самоуправа Овчарско-кабларске клисуре и Југозападне Србије за доделу буџетских средстава у износу од укупно 1,4 милијарде динара.
Реч је о средствима за суфинансирање развојних инфраструктурних пројеката, а уговоре je са министром, између осталих, потписао и члан Градског већа града Лесковца Зоран Бранковић у име градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића, а у вези са изградњом Регионалног иновационог стартап центра, чија је пројектована вредност изградње 81.991.767,66 динара са ПДВ-ом, удео Града је 4.991.767,66 динара, док је удео Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре 77 милиона динара са ПДВ-ом.
Министар Весић је након овог потписивања рекао да су овакви, иако наизглед мали пројекти од великог значаја за државу, јер је инфраструктура оно што омогућава развој туризма, побољшањем мобилности и приступа, а самим тим и економије земље.
“Иако су ово наизглед мали пројекти, они свакако чине део мозаика новог лица Србије. Ово је идеја премијерке Ане Брнабић, коју сам оберучке прихватио и спровео, а сигурни смо обоје да ће следеће године бити још више средстава”, рекао је Весић.
Он је додао да ће у наредном периоду разговарати и са Делегацијом Европске уније у Србији око подршке овом програму, јер је Европа тако показала да јој је стало до развоја сваког места у Србији.
“У име премијерке и своје име могу да кажем да смо сигурни да ћемо следеће године моћи да издвојимо више средстава за овакве пројекте, и да покријемо више општина”, рекао је Весић.