Подељена још 344 ауто седишта

АПЛИКАЦИЈА „БРЗОГ ЧИТАЊА“ У МОЗГУ
12.03.2023.
Промоција Лесковца на Међународном туризму у Бањалуци
13.03.2023.
АПЛИКАЦИЈА „БРЗОГ ЧИТАЊА“ У МОЗГУ
12.03.2023.
Промоција Лесковца на Међународном туризму у Бањалуци
13.03.2023.
У сали Народног позоришта подељена су  ауто-седишта за 344 малишана чији су се родитељи пријавили и остварили право на једнократну новчану помоћ у новембру и децембру прошле године, и јануару и фебруару текуће године.
Присутнима се у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића обратила Сања Миилошевић, члан Градског већа, која је све поздравила и казала:
„На том најважнијем путу -путу родитељства, важно је да знате да имате подршку. Град Лесковац спроводи различите мере популационе политике. Свакој запосленој породиљи исплаћује се 10 хиљада динара, а свакој незапосленој 20 хиљада динара. Тежићемо да у наредним годинама та издвајања буду и већа. Првих десет беба рођених у 2023. години добило је ваучер у вредности од 30.000 динара, што је увећање од 10.000 у односу на претходне године, а Град субвенционише и боравак деце у приватним вртићима. Осим тога, на годишњем нивоу издвајамо 6 милиона динара за уџбенике свих ђака првака у граду, а из градског буџета се финансирају и уџбеници за све разреде за децу чији су родитељи корисници социјане помоћи. Уручење ауто-седишта je једна од мера подршке породици, али и начин указивања на значај безбедности деце приликом вожње.“
Сви родитељи који данас не буду могли да преузму ауто-седишта, то ће моћи да учине у згради општине, у улици Пана Ђукића бр. 9, на портирници.
У име родитеља, обратила се Данијела Стојановић, Симеонова и Касијина мама, која се захвалила градоначелнику Цветановићу на несебничној подршци коју константно пружа родитељима у граду Лесковцу различитим мерама.
„Ваш однос према нашим најмлађима и мере које спроводите у нашем граду, добар су подстицај за родитељство. Желимо вам много успеха у раду и још много подељених ауто-седишта.“