ПУ Агнес отворила још један вртић

ЗА УСЛУГУ „ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ“ ДАНАС ИСПЛАЋЕНО 1,9 МИЛИОНА ДИНАРА
09.03.2023.
Пут до репетитора на брду Хисар добио нови изглед
10.03.2023.
ЗА УСЛУГУ „ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ“ ДАНАС ИСПЛАЋЕНО 1,9 МИЛИОНА ДИНАРА
09.03.2023.
Пут до репетитора на брду Хисар добио нови изглед
10.03.2023.
Да је управљање приватним вртићима исплатива грана привреде у граду Лесковцу који даје 80% субвенција по запосленом, потврђује и приватна установа Агнес, која је данас отворила још један вртић у граду Лесковцу који се налази се на локацији "Стара сточна пијаца" у улици Матије Гупца 48Б. 
Новоотворени вртић је капацитета 78 детета о којима ће бринути осам васпитачица, једна медицинска сестра и једна спремачица. Вртић је намењен деци од треће  године до поласка у школу које ће бити распоређена у четири групе.

 

 

Успех у раду, много дечјих осмеха и пријатних дана колективу вртића Агнес пожелео је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић приликом обиласка нових просторија.
Пристунима се обратила Александра Стојановић, ПР градоначелника, која је казала:
„Тренд повећања броја запослених у нашем граду, а у последњих 10 година запослење је пронашло преко 10 хиљада наших суграђана, довео је до повећања броја захтева за боравак деце у предшколској установи, зато је укључивање приватних субјеката у овај сегмент друштва од великог значаја. Потребу за проширењем предшколских капацитета препознала је породица Драшковић и 2020. године отворила први вртић ПУ АГНЕС.
Наши суграђани који користе њихове услуге карактеришу их као пријатно и сигурно место где се одвија предшколско васпитање и образовање, где малишани уживају у учењу и истраживању.
Након првог вртића који похађа 68 малишана, адаптирали су и овај простор, намењен за боравак 78 детета у четири групе. О њима ће рачуна водити осам васпитачица, уз подршку једне медицинске сестре и једне спремачице. Од 3. године до поласка у школу.
Због повећања капацитета Град Лесковац трећу годину заредом издваја средства за субвенционисање боравка малишана у приватним вртићима. У овој години та сума износи 22 милиона динара, док укупан буџет за област образовања у овој години износи милијарду и 40 милиона динара."
Викторија Драшковић, оснивач ПУ Агнес, је тим поводом истакла:
„Ми смо наш рад отпочели 2020. године када смо отворили први вртић, то је била Ковид година, па нам је подршка локалне самоуправе била јако важна. Након две и по године рада, ми смо увидели потребу да отворимо још један објекат. Отворили смо још један објекат, и морам да назначим да смо много уложили и у наше кадрове како бисмо могли да дођемо до овог чина. Наш мото за рад јесте: Срећна деца данашњице су успешни људи будућности, а ми се искрено надамо да ће и овај објекат бити место срећне деце.“
Одговарајући на питања новинара, градоначелник Цветановић је истакао било потребно много труда да се идеје о укључивању приватних вртића у систем предшколског образовања реализују и да данас у Лесковцу има четири приватна вртића.
„Кад сам дошао на идеју да субвенционишемо боравак деце у приватним вртићима, у првој години се ниједан привредни субјекат није пријавио за субвенције које је Град Лесковац определио за те сврхе. Сада су се нашли храбри млади људи који су се одважили да ту идеју спроведу у дело и за кратко време су се отворила четири вртића у нашем граду. За опремање оваквог објекта и обезбеђивање свих услова за безбедан боравак деце у њима су била потребна велика средства и велика енергија. У припреми су још два приватна вртића, а вртић Агнес се већ издвојио као установа са одличним условима и са врхунским особљем које ради са децом“.
Агнес и у овом објекту нуди целодневни боравак са оброцима из Дома ученика, а услов за упис је одбијеница из државног вртића, да дете живи на територији Града Лесковца и да је држављанин Србије.