ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ У САРАЈЕВУ ПОТПИСАО МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ ЕУ ПРОЈЕКАТА ГРАДСКА МРЕЖА ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН

Сутра без струје део Вучја, Батуловце, Стајковце, Прилепац и Гложане
06.03.2023.
ИСПЛАЋЕНА ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ПОРОДИЉАМА
07.03.2023.
Сутра без струје део Вучја, Батуловце, Стајковце, Прилепац и Гложане
06.03.2023.
ИСПЛАЋЕНА ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ПОРОДИЉАМА
07.03.2023.
Градоначелник Лесковца и председник НАЛАС-а др сци. мед. Горан Цветановић је у Сарајеву потписао Меморандум о разумевању за успостављање ЕУ пројеката Градска мрежа за Западни Балкан са градоначелницима и/или сарадницима следећих градова и организација Западног Балкана који су део иницијативе: Лесковца, Подгорице, Бара, Новог Сада, Елбасана, Мостара и Сарајева, као и са извршним директором Мреже асоцијације локалних самоуправа Југоисточне Европе Келмендом Зајазијем и са менаџером фонда ОРФ ММС немачке организације ГИЗ Петром Волфом.
Сврха овог Меморандума о разумевању је успостављање основа ЕУ пројеката Градска мрежа за Западни Балкан које је покренуо Град Сарајево.
Градска мрежа ће радити на јачању општинских пројектних тимова у приступу фондовима ЕУ и других донатора и повећати њихову базу пројектног партнерства, што ће резултирати развијеним и поднесеним заједничким пројектима у корист грађана.
Ову иницијативу финансира Савезно министарство за економску сарадњу и развој (БМЗ), а спроводи Немачка кооперација (ГИЗ), уз техничку помоћ Мреже локалних власти Југоисточне Европе (НАЛАС).