Уручени уговори за суфинансирање уградње соларних панела

Расписан конкурс за омладинске картице
02.03.2023.
Сутра без струје део Вучја, Батуловце, Стајковце, Прилепац и Гложане
06.03.2023.
Расписан конкурс за омладинске картице
02.03.2023.
Сутра без струје део Вучја, Батуловце, Стајковце, Прилепац и Гложане
06.03.2023.
Светски дан енергетске ефикасности се широм света обележава 5. марта са циљем подизања свести грађана о значају унапређења енергетске ефикасности и рационалног коришћења енергије. Данас је, у част овог дана, организовано уручење уговора за суфинансирање уградње соларних панела.
Одобрено је 12 уговора у укупној вредности 4,5 милиона динара, са учешћем града од 2,3 милиона динара. Заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић је данас уручила уговоре и том приликом рекла:
„Овим субвенцијама ће се остварити уштеда грађана у самој имплементацији мере, а допринос ће се огледати и даље, у смислу уштеде потрошње електричне енергије. Тиме што сами грађани постају произвођачи електричне енергије за сопствене потребе, умногоме се растерећује и енергетски систем, па је уградња соларних панела једна од мера коју ћемо и убудуће свесрдно подржавати субвенцијама.“
Подсетила је на подељених 148 уговора корисницима који су се јавили на jавни позив за замену столарије, набавку котлова, топлотних пумпи и постављање грејне мреже и казала да је за све мере укупно опредељено 35,5 милиона инара са учешћем града од 18 милиона и Mинистарство рударства и енергетике са 17,5 милиона динара.
У име корисника обратио се Тома Дашић. Захвалио се локалној самоуправи града Лесковца и Министарству и градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу на додељеној субвенцији:
„Хвала што су препознали значај обновљивих извора енергије и створили све потребне услове да се ови пројекти реализују на подручју града.“