ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ ПОСЕТИО ОДЕЉЕЊЕ ЗА ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Конкурс за чланове кабинске посаде
20.02.2023.
Градоначелник Цветановић посетио компанију ПВВ у Лесковцу
21.02.2023.
Конкурс за чланове кабинске посаде
20.02.2023.
Градоначелник Цветановић посетио компанију ПВВ у Лесковцу
21.02.2023.
Након пређашњих посета јавно комуналним предузећима "Водовод" и "Комуналац" и јавном предузећу "Пијаца", градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са својим сарадницима обишао Одељење за јавне набавке при Градској управи Града Лесковца. 
Приликом ове посете, градоначелник Цветановић је истакао да је Одељење за јавне набавке у претходној години спровело 132 поступка јавних набавки и навео неке од њих: набавку за ангажовање надзорног органа за радове који се тренутно изводе у Општој болници у вредности од 45 милиона динара, као и за само извођење радова на реконструкцији унутрашњости болнице – 38 милиона евра, затим набавку за дечја ауто-седишта 12 милиона динара, са истом сумом и за дечје пакетиће, као и набавке за реконструкцију и санацију објеката школа, система грејања, изградњу ограда, санација санитарних чворова.
„Са пакетима помоћи за пензионере и социјално угрожене настављамо и ове године. Већ сам најавио да ћемо у текућој години, као и у наредним годинама, то радити два пута годишње, јер желимо да на тај начин нашим суграђанима пружимо симболичну подршку. Што се тиче набавки које су у вези са већим инфраструктурним пројектима поменућу набавку за техничког консултанта на ОРИО пројекту – 24 милиона, и извођење радова на овом пројекту са импозантном цифром од преко 2 милијарде, затим набавку за почетак реконструкције Дечјег диспанзера са преко 650 милиона динара и школе у Предејану, као и набавку за реконструкцију Осмоспратнице са око 100 милиона динара. Ове године нас очекује и поверавање обављања комуналне делатности линијског превоза у градском и приградском саобраћају на територији града Лесковца путем јавног приватног партнерства, где ћемо путем субвенција обезбедити бесплатан превоз за одређене категорије становништва“.
Градоначелник је подсетио и да Одељење за јавне набавке већ 17 година користи просторије у згради Градитеља, које нису у идеалном стању, па се очекује да се ускоро пресели у некадашње просторије Центра за економику домаћинства. Како је истакао, све јавне набавке пролазе кроз Одељење за јавне набавке, које функционише са малим бројем запослених, а притом ради врло ефикасно.
Зоран Новаковић, шеф Одељења за јавне набавке рекао је да ово одељење има 16 упошљеника - 2 са средњом стручном спремом, 2 са вишом и 12 са високом стручном спремом. Од 12 запослених са факултетом, 11 је положило, односно добило сертификат службеника Одељења за јавна набавке.
„Обим посла је из године у годину све већи. Прошле године смо имали 132 набавке, а ове, до сада, за прва два месеца, тачније до краја овог месеца, имаћемо између 35-40 набавки, што је овим темпом скоро дупло више него прошле године у овом периоду.
За последњиих 10 година имали смо 28 захтева за заштиту права, односно жалбе понуђача. Од тога је 25 захтева/жалби су од стране Републичке комисије за заштиту права одбијене, а 3 су делимично усвојена. А најбитније је то да нам до сад ниједном није поништен поступак од Републичке комисије, а то поништење значи - све од почетка - нова конкурсна документација, ново отварање, нова одлука о додели уговора. Разлика између процењене вредности, тј. почетне вредности набавке и уговорене завршне вредности, је уштеда, али за нас овде су то неутрошена средства, која остају у буџету града. За задњих 10 година имамо више од 700 милиона динара неутрошених средстава,“ – и додао да нас поред набавки за ову годину које је градоначелник навео, очекује и набавка за вртић „Снежана“ у Грделици који ће се финансирати од стране Министарства енергетике, вртић у Братмиловцу који ће се финансирати из буџета Града, храм Светог Симеона Мироточивог, за завршне радове, ограду и партерно уређење цркве, дрвени и камени мобилијар.